© Rootsville.eu

Drive By Truckers (US)
tiltle: The New OK
music: Southern Rock - Rock
release date: october 02, 2020 (Europe: december, 12)
label: ATO Records
info artist: Drive By Truckers
promotion: Pias (Sjuul Kok)


© Rootsville 2020


Nee, ze konden na "The Unraveling" (januari 2020) echt niet langer meer wachten en zo brengen deze "Drive By Truckers" met deze "The New OK" twee albums uit in één en hetzelfde jaar. Een 13de studio-album dat na een periode van woede, rusteloosheid en frustratie door de Corona periode ons toch zo maar een mooi kerstkado komen te geven.

"Drive By Truckers" is een groep met als vaste stek het stadje  Athens in Georgia als thuisbasis, maar frontmannen Patterson Hood en Mike Cooley komen oorspronkelijk uit de Shoals-regio in het noorden van Alabama. Twee jaar na oprichting brachten ze in 1998 hun debuutalbum "Gangstabilly" op de markt. Steeds weer weten Patterson, Mike en de rest van deze band hun fans te bekoren met een mix van Rock, Southern rock en Alt-country. Tijdens de jaren was er wel met regelmaat een aflossing van de wacht bij de leden en één van de opvallendste is dan ook Jason Isbell die tussen 2001 en 2007 als derde gitarist fungeerde.

Op deze "The New OK" krijgen we 9 tracks en ook nu brengen ze een alles omvattende diversiteit als resultaat. Nummers als met als singature de opener en titeltrack 'The New OK". Als vanouds is ook nu weer Patterson Hood de hofleverancier van de nummers. Met het door Matt Patton gezongen "The Unraveling" zitten we meer op het rock niveau. Na de wel prachtige ballad "Sarah’s Flame" zijn we even under a spell van deze "DBT".

Als favoriete nummer is als soul-liefhebber het nummer "Sea Island Lonely" voor mezelf dan weer een beauty en daar is het rifje dat verwijst naar Otis Redding zijn "Sad Song" niet vreemd aan...Fa Fa Fa!. Nog zo een nummer om te koesteren op deze "The New OK" is het semi-akoestiche "Watching the Orange Clouds".

Tracks:

01. The New OK
02. Tough To Let Go
03. The Unraveling
04. The Perilous Night
05. Sarah’s Flame
06. Sea Island Lonely
07. The Distance
08. Watching the Orange Clouds
09. The KKK Took My Baby Away

Line up:

Patterson Hood: gitaar, zang
Mike Cooley: gitaar, zang, harmonica
Brad Morgan: drums
Jay Gonzalez: keyboards, gitaar, backing vocals
Matt Patton: bas, zang, backing vocals
Marc Franklin: trompet (track 2,6)
Kirk Smothers: bariton sax (track 2,6)
Victor Sawyer: trombone (track 2,6)
Lannie McMillan: tenor sax (track 2,6)
Tangela Longstreet, Joyce Jones, Tawana Cunningham: backing vocals (track 4)