© Rootsville.eu

Dudley Taft (US)
tiltle: Cosmic Radio
music: bluesrock
date: october 02, 2020
label: American Blues Artist Group
info artist: Duddley Taft
promotion: M2 Music Group (Dirk Osterhaus)

© Rootsville 2020


De uit de Seattle scène afstammende bluesrock artiest Duddley Taft komt na "Summer Rain" uit 2017 en "Simple Life" uit 2019 er opnieuw aan met een nieuw album met als titel "Cosmic Radio". Van de 12 nummers ie we terug vinden op dit album 11 nieuwe orignals waarvan eentje geschreven werd samen met zijn dochter Ashley Charmea die deze "Relentless" dan ook volledig voor haar rekening neemt. De enige echte cover is "Going Away Baby" van Jimmy Rodgers. "Cosmic Radio" werd opgenomen in Taft's eigen "Muchmore Studio" in Cincinnatie Ohio. De tijdspanne voor de opnamen liepen van 2019 tot de lente van 2020.

Het was door de Corona pandemie dat Dudley samen met vrouw en dochter Ashley in quarantaine gingen waardoor de samenwerking met zijn dochter opperbest verliep en daardoor werd ook Ashley nader betrokken bij deze "Cosmic Radio". Openend met de titeltrack krijgen we meteen de vertrouwde bluesrock sound eigen aan Duddley Taft. Een samenwerking tussen de gitaarsolo's en zijn howlin' voice komt perfect op de voorgrond bij het rockende "The Devil".

Dudley heeft ook een sterke band met de Bahama's want zowel "Cosmic Radio" als "Hey Hey Hey " werden er op eenzelfde nacht gecomponeerd. "The Devil" kwam dan weer tot stand toen zijn vriend Manu Levin hem in Cincinnatie kwam bezoeken. Levin's band heeft de naam van "The Devil Blues". Na wat stoom af te laten met "Goin’ Away Baby", het bombastisch aanvoelende "One In A Billion" en "The End Of The Blues" mag dan Ashley Charmea haar skills laten horen op "Relentless", een prachtige ballad ook nog steeds kegenmerkt door de scherpe rifjes van papa. Toch wil ik graag nog eens wat meer horen van Ashley, want haar stem heeft ze duidelijk mee en ze "Old School Blues" op een verhoogje komt te plaatsen.

De COVID-19-pandemie en de daaruit voortvloeiende sluiting van de livemuziekindustrie was een echte klap en "I’m A Believer" gaat over de frustratie die Duddley voelde tijdens deze periode al is er met het refrein een positieve noot door de quality time met vrouw en dochter. De witte raaf is deze "Cosmic Radio" is zonder meer de aflsuitende pianoballad " I Will Always Love You", een nummer met misschien wel een knipoog naar Freddie Mercury en Queen.

tracks:

01. Cosmic Radio
02. Left In The Dust
03. The Devil
04. Goin’ Away Baby
05. One In A Billion
06. The End Of The Blues
07. Relentless
08. Fly With Me
09. Hey Hey Hey
10. All For One
11. I’m A Believer
12. I Will Always Love You

musicians:

Dudley Taft
Kasey Williams
Walfredo Reyes Jr.
Ashley Charmae
Jason Patterson
John Kessler