© Rootsville.eu

Duffy Bishop (US)
tiltle: I'm Gonna Do What I Want
music: Blues - Rhythm 'n Blues
release date: 2020
label: Lil' Spinner Records
info artist: Duffy Bishop

© Rootsville 2020


De "Duffy Bishop Band" is zonder twijfel een van de grootste schatten van Portland. Met tal van prijzen en vier van de beste cd's die ooit uit de Rose City zijn gekomen, zijn Duffy Bishop en haar gitarist-songwriter-echtgenoot, Chris Carlson, een van de meest populaire Northwest-acts geworden op festivals en nachtclubs in het hele land.

Duffy Bishop is een Amerikaanse elektrische blueszanger en songwriter. Ze is lid van de Cascade Blues Association en Washington Blues Society Halls of Fame en heeft van beide instanties een Lifetime Achievement Award gekregen. In een carrière van meer dan veertig jaar was Bishop ook kostuumontwerper en actrice in muziektheater. Tot op heden hebben zij en haar band zeven albums uitgebracht. Ze was de openingsact van artiesten als Roy Orbison, John Lee Hooker, Lou Rawls, Chicago, Ruth Brown, Bonnie Riatt en Etta James. Ze woont in St. Augustine, Florida tijdens de winter, hoewel zij en haar man tijdens de zomermaanden terugkeren naar hun huis in de Pacific Northwest.

Deze "I'm Gonna Do What I Want" bevat 9 nummers en brengt mooie blues maar brengt ons ook bij momenten terug naar de 50-ties en 60-ties era van rhythm 'n blues zoals te horen op titeltrack en opener "I'm Gonna Do What I Want!", Een nummer met een beetje een Etta James gevoel in. De huidige band bestaat uit Bishop (zang), Carlson (gitaar), Kelly Dunn (drums), Jon Goforth (saxofoon), Dean Mueller (basgitaar) en Brad Ulrich (saxofoon).

Het soulvolle op het album is als een rode draad doorheen deze "I'm Gonna Do What I Want" maar ook het bluesy gevoel met nummers als "69 Years Old" steek geregeld de kop op. " Whistle Callin'" is dan weer zo een uptempo nummer dat we in de verte er ook wat rootsrock in waarnemen. Afsluiten doet Duffy hier met het jazzy "The New Song ".


tracks:

01. I'm Gonna Do What I Want!
02. Love Grown Cold
03. 69 Years Old
04. Must Be My Fault
05. You Don't Own Me
06. One Time
07. My Road Is Not Wide
08. Whistle Callin'
09. The New Song