© Rootsville.eu

Eileen Rose (US)
tiltle: Muscle Shoals
music: Americana
release date: may 11, 2020
info artist: Eileen Rose
label/ distribution: Continental Record Services (CRS)
promotion: Hans Broere Promotion

© Rootsville 2020


Deze in Boston geboren Eileen Rose valt meestal onder de noemer "Americana" maar met haar kan je het gerust een beetje breder aanzien. Na omzwervingen doorheen Europa met als vaste stelplaats de "UK" belande ze na een tijd terug in het hart van country en roots music, met name Nashville TN. Naast muziek schrijft Eileen ook romans en vorig jaar trok ze zo ook naar de historische "Muscle Shoals Sound Studio" in Alabama voor de opname van haar nieuwste album "Muscle Shoals".

De doorbraak voor Rose kwam er met het album "Shine Like It Does" (2000), opgenomen met country-techno afvalligen Alabama 3 en mede geproduceerd door Jerry Boise dat werd uitgebracht op baanbrekend label, Rough Trade Records. De muziekpers had niets dan superlatieven. En zo was het voor elk Rose-album om te volgen. Fans van Eileen Rose zullen ongetwijfeld kwijlen bij de gedachte aan dit nieuwe album, en de gedachte aan een sterke singer-songwriter-opname in zo'n beroemde studio zou een schat aan rijkdom moeten opleveren.

Eileen Rose heeft een sterke stem, duidelijk en krachtig en ze heeft een manier om een nummer te verkopen dat je naar binnen trekt en je meeneemt voor een rit. Op 'Hush, Shhh' en 'The Old Triangle' staat die stem volop in het middelpunt en soms verlaat ze even de melodie. Soms doen de intro's van een nummer terugdenken aan welgekende hits zoals bij opener "She’s Gone" waar onze gedachten meteen gaan verdwalen richting "CCR" maar toch evolueert het nummer naar een eigen Eileen Rose song.

Deze recensie is geschreven in volle Corona crisis en het is dus moeilijk om de eventueel geplande concerten te gaan bekijken maar als dit alles is verdreven moet Eileen Rose & The Holy Wreck bovenaan je "nog te doen" lijstje staan. Je zal rocken op nummers als "On Shady Hill", "Walk The Jetty" of je geliefde omhelzen op de dansvloer bij het horen van "Good Man". Straffe plaat!!!

tracks:

01 She’s Gone
02 He’s So Red
03 Matte Kudasai
04 Get Up
05 Am I Really So Bad?
06 On Shady Hill
07 A Little Too Loud
08 Hush, Shhh
09 The Auld Triangle
10 Shining
11 Walk The Jetty
12 Good Man
13 Trying To Lose You
14 Stagger Home
15 Queen Of The Fake Smile
16 Old Time Reckoning (Ft. Joshua Hedley)
17 Sad Ride Home

musicians:

Eileen Rose
The Legendary Rich Gilbert
Chris Maclachlan
Steve Latanation
Joshua Hedley
Norma Giadone