© Rootsville.eu

Eliza Neals (US)
tiltle: Black Crow Moan
music: Blues
release date: april, 2020
label: E-H Records
info artist: Eliza Neals
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2020


Eliza Neals is een dynamische frontvrouw, een getalenteerde muzikant, een productieve songwriter, een zelfverzekerde producer en een uitstekende live-uitvoerder uit Detroit. Eliza zingt met onaardse passie en fluweelachtige grit, duwt moeiteloos de lucht naar nieuwe hoogten, en haar operatetisch getrainde stem wordt zowel sexy als dreigend genoemd. Niets van dit alles is natuurlijk verrassend, aangezien Eliza met Motown Legend Barrett Strong studeerde en met recht de laatste van de echt getrainde Motown-zangers kon worden genoemd.

Naast haar krachtige en ongelooflijke vocale kwaliteiten, speelt ze ook meesterlijk piano, toetsen of Hammond B3. Ze brengt een combinatie van moderne elektrische blues, psychedelische rock met een vleugje zuidelijke soul. Deze "Black Crow Moan" is de opvolger van de vorig jaar uitgebrachte EP "Sweat or Mean" en bevat 10 tracks.

Net als haar vorige uitgave doet Eliza ook nu beroep op enkele in het oog springende namen zoals Joe Louis Walker en Derek St. Holmes. Met deze "Black Crow Moan" landt Eliza Neals volledig in de bluesrock. Hoog daarboven zweeft Eliza Neals met de zwoele veren de in quarantaine geplaatste ziel van muziekliefhebbers. Met aan haar zijde een geweldige ploeg van muzikanten waaronder Mike Puwal (Kenny Wayne Shepard, ICP), Howard Glaser, Lenny Bradford (Bo Diddly), Jason Kott (Robert Randolph), John Abraham, Chuck Bartels (Sturgill Simpson) op gitaren, Skeeto Valdez (King Konga), Jeffrey 'Shakey' Fowlkes (Too Slim), Demarcus Sumter, John Mederios Jr en Brian Clune op drums wordt deze "Black Crow Moan" een heue rollercoaster.

Het toevoegen van extra's op Hammond B3 door Bruce Bears (Duke Robillard) en Jim Alfredson (Janvia Magness.) Het raken de ziel met Valerie Taylor (Eliza's zus) plus Kymberli Wright (Straight Ahead) op supersonische achtergrondzang. Dit allemaal gevormd door non-stop toeren, festivals en opnames, is Eliza Neals "de stem" van de 21th Century blues. Het album kende zijn oorsprong in 2018 tijdens een tournee in het Verenigd Koninkrijk met de vroege versies van liedjes die werden uitgevoerd voor een verbluft publiek. Bij elke tour schreven de liedjes zichzelf op het podium en spraken ze tegen Eliza in haar dromen. Elk nummer is van de grond af opgebouwd en belichaamt de toewijding om een hit te schrijven, met alle respect voor de blues.

tracks:

01. Don't Judge The Blues
02. Why You Ooglin' Me )
03. The Devil Don't Love You (Feat. Joe Louis Walker)
04. Watch Me Fly
05. River Is Rising
06. Run Sugar Run
07. Black Crow Moan (Feat. Joe Louis Walker)
08. Never Stray (Feat. Derek St. Holmes)
09. Ball And Chain (Feat. Derek St. Holmes)
10. Hey, Take Your Pants Off