© Rootsville.eu

Elsa Nilsson (SE)
tiltle: For Human Beings
music: Jazz
release date: 2020
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Elsa Nilsson

© Rootsville 2020


Elsa Nilsson werd geboren in Zweden maar heeft nu als roots "The Big Apple" waar ze als 18-jarige haar studies kwam voor te zetten. Ze werd in 2018 als laureate onthaald in de "National Flute Association.

"For Human Beings" volgt op de release van "Hindsight" in februari 2020, het derde album van Elsa Nilsson als bandleider. "Elsa resonerende, percussieve lijnen doordringt met diepgaande emotionele reacties op persoonlijke ervaringen en mondiale problemen." Op voor mensen is de gecombineerde passie van fluitist en componist voor muziek, protest en rechtvaardigheid opnieuw duidelijk. Wonen in New York City, elk van deze muzikanten wordt vooral blootgesteld aan de pure nevenschikking die zich heeft voorgedaan - het contrast tussen een vorig leven in een luide, snelle en stressvolle stad met een die tot een angstaanjagend plotselinge en onverwachte stop is gekomen.

Elke compositie op deze reis met vijf sporen beweegt zich in vele richtingen, net zoals veel luisteraars nu merken dat ze tijdens isolement nieuwe plaatsen ontdekken, emotioneel en mentaal. 'Elke dag heeft zoveel ruimte.' Zoals Elsa blijft reflecteren: 'Toen we dit opnamen, hadden we nooit kunnen weten waar het naartoe zou gaan. Deze nummers lagen wekenlang onaangeroerd na het opnemen omdat we het druk hadden. Het leven ging snel. En toen kwam het plotseling tot stilstand. Het verlies is overweldigend - zowel het verlies van onze helden, vrienden en geliefden, als het verlies van de levens die we kenden.
 
Deze muziek keerde vervolgens terug naar Rodrigo, Elsa en Bam tijdens de wereldwijde pandemie. Daarin hoorden ze alle gedachten, vermoeidheid en emoties die ze nu ervoeren - de angst en woede, de oorverdovende stilte van de lege straten van New York. Maar ook de ruimte om naar binnen te gaan - om de tijd te nemen om die lange gesprekken met jezelf te voeren waar vroeger moeilijk tijd voor te vinden was; Om stil te zitten en hun gedachten, hun angsten, hun dromen, de realiteit van wat ze eigenlijk uit het leven willen, onder ogen te zien.

tracks:

  1. Forward
  2. Opaque
  3. Perception
  4. Within
  5. Path