© Rootsville.eu

Elvin Bishop & Charlie Musselwhite (US)
tiltle: 100 Years of Blues
music: Blues
release date: 2020
label: Alligator Records
info artist: Elvin Bishop - Charlie Musselwhite

© Rootsville 2020

 

Je kunt deze schijf  niet unplugged noemen. Het is gestript, dat wel, maar er knettert te veel elektriciteit rond koppel Elvin Bishop en Charlie Musselwhite om akoestisch te worden genoemd. Voor “100 Years of Blue”s lieten Bishop en Musselwhite het grootste deel van hun muzikale handlangers achter zich en gebruikten ze alleen de talenten van Greaseland Studios 'eigenaar / gitarist Kid Andersen (Rick Estrin and the Nightcats) op bas en Bob Welsh op gitaar en piano.

Paul Butterfield, Muddy Waters, Hound Dog Taylor en Junior Wells moedigden Bishop en Musselwhite al vroeg aan en verwelkomden ze in hun midden, en hun invloeden klinken nog steeds door in hun muziek. Bishop's plezier in entertainen is altijd aanstekelijk geweest en Musselwhite geeft ook extra pit aan elke samenkomst, of het nu gaat om gospel-licks met de Blind Boys of Alabama of back porchin ’met Hot Tuna.

Bishop’s talent schijnt al door op 'Birds of a Feather' en springt mee naar een koele, hoge steppin 'shuffle met een stevige groove. 'South Side Slide' is een lome, relaxte instrumentale wandeling door de wijk in Chicago waar beiden hun blueskunsten oppikten. "What The Hell?" is redelijki politiek getint in spreekt niet echt in het voordeel van Trump.

Musselwhite kanaliseert zijn innerlijke Slim Harpo op "If I Should Have Bad Luck." Het is een waar genoegen om te horen hoe het duo ellende tot een kunstvorm kan verheffen. Bishop vertelt over de stamboom van het duo over '100 Years of Blues': Bishop's Oklahoma roots en Musselwhite's Tennessee verleden 'en hun muzikale opleiding in de straten van Chicago in de jaren zestig.

“100 Years of Blues” is weer een solide inspanning van Bishop, begeesterd door Musselwhite en gezegend door Andersen en Welsh in een bluesdoop die je ziel misschien niet zal redden, maar die het wel zeker tot rust zal brengen.

Tracks:

01. Birds Of A Feather
02. West Helena Blues
03. What The Hell?
04. Good Times
05. Old School
06. If I Should Have Bad Luck
07. Midnight Hour Blues
08. Blues, Why Do You Worry Me?
09. South Side Slide
10. Blues For Yesterday
11. Help Me
12. 100 Years Of Blues

Musicians:

Elvin Bishop: zang en gitaar
Charlie Musselwhite: harmonica en zang
Kid Andersen: bas
Bob Welsh: gitaar en piano