© Rootsville.eu

Endrick & The Sandwiches (Can)
tiltle: Green Room Rumble
music: blues
release date: november 06, 2020
label: independent
promotion: Sarah French Publicity
info artist: Endrick & The Sandwiches

© Rootsville 2020


Endrick is een zanger, gitarist en mondharmonicaspeler die opgroeide in Mont-Tremblant, een dorp waar op jonge leeftijd, ontmoette hij de muzikanten wie storied leven riep hem. Als tiener sneed hij zijn tanden stuk bij het spelen van punkrockmuziek op lokale houseparty's voordat hij werd gevraagd om lid te worden van de Outsiders Blues Band. Deze nieuwe landgenoten waren twee keer zo oud, dus gewapend met zijn nep-ID speelde hij heel veel bar-optredens, nam hij het eerste album van zijn carrière op en ontdekte hij de mythes en legendes van de blues. Deze fascinatie voor deze stijl bracht hem ertoe zijn ontdekkingen wekelijks te delen in het late-night radioprogramma "Blues avec Endy", dat twee jaar liep.

Afkomstig uit Montreal, spelen "Endrick and the Sandwiches" hectische blues door twee gitaren, mondharmonica, saxofoon en een zware ritmesectie. Endrick Tremblay heeft energie om te verbranden. Hij werpt een nieuw licht op een muziekstijl die dreigt buiten adem te raken, terwijl hij ook groot respect betoont aan zijn voorouders. The Sandwiches zijn op het eerste zicht een bende prettig gestoorde bluesmuzikanten die onder de hoede van Endrick Tremblay de blues van Muddy Waters en John Lee Hooker weer in de spotlights komen te zetten.

Hun nieuwe "Live" album "Green Room Rumble" vertelt ons op zich niets nieuws buiten die ene original "Devil Does". Zijn opzet om ons de blues van toen niet in een vergeethoekje te duwen, daarin is hij met hoge onderscheiding geslaagd zoals bij het vertolken van de train songs "Mystery Train" van Junior Parker en Willie Dixon's "Choo Choo". Een nummer als "Mannish Boy" zal zonder twijfel voor de nodige ambiance zorgen op hun concerten. Verademend is ook hun versie van JLH's "Huckle Up" en ook bij de ballad "Trouble In Mind" laat ik me gewillig meedrijven. Met afsluiter "You Can’t Judge A Book By Its Cover" heb ik toch weerom lekker kunnen genieten van die blues oldies op een soms lekker gestoorde manier.

tracks:

01. Mystery Train (Junior Parker)
02. Manish Boy (McKinley Morganfield)
03. Choo Choo (Willie Dixon)
04. PT Rider (Billy Emerson adapted by The Mac)
05. Huckle Up (John Lee Hooker)
06. Trouble In Mind (Richard M. Jones)
07. Scratch My Back (Slim Harpo)
08. Born In Chicago (Nick Gravenites)
09. Devil Does (Endrick Tremblay)
10. You Can’t Judge A Book By Its Cover (Willie Dixon)

musicians:

Endrick Tremblay- vocal, guitar, harmonica, keys
Greg McEvoy- guitar
Mandela Coupal- drums
Simon Éthier- bass
Elyze Venne-Deshaies- saxophone, clarinet