© Rootsville.eu

Fabrizio Poggi (I)
tiltle: For You
music: Blues - Gospel
release date: june 29, 2020
label: Appaloosa Records
bookings: Salmon Bookings
info artist: Fabrizio Poggi

© Rootsville 2020


De man die in 2018 genomineerd werd voor de "Grammy Awards", die van "Hohner" een "Lifetime Award" mocht ontvangen, die genomineerd werd voor Two Times Blues Music Awards, genomineerd voor de "Jimi Award" voor het beste album van het jaar, genomineerd als "Beste mondharmonicaspeler", de maker van 22 albums en 4 boeken, enz, enz, enz... De "Chicken Mambo" en één van de klasrijkste harmonica spelers van deze aardbol, Mr. Fabrizo Poggi heeft met deze "For You" een nieuw album uit. "For You" is de opvolger van het in 2017 uitgebrachte "The Breathe Of Freedom" en het samen met Guy Davis uitgebrachte "Last Train" als eerbetoon aan Sonny Terry en Brownie McGhee.


Fabrizio Poggi © Rootsville

Om het album vinden we 10 tracks terug en opent Mr. Poggi meteen beklijvend met "Keep on Walkin'", een nummer waarbij we ook een wel zeer groovy saxophone mogen verwelkomen in conversatie met Frabrigio's onafscheidelijke harmonica. Meteen al voel je dat dit een zeer intiem album is zoals ook de manier waarop hij de spiritual "Sing Low, Sweet Chariot" door de speakers laat vloeien. Meteen ook opgevolgd door het met gospel geïnfecteerde "Don't Get Worried".

De Delta blues krijgt hier een plaatsje met onder meer "I'm Goin' There" met daaropvolgend de mooie ballad en titeltrack "For You". Het is weerom een album waar je bijna ademloos kan naar luisteren, wat tevens ook de singnature is van deze Fabrizio Poggi is. Hopelijk zo vlug mogelijk op onze podia...

tracks:

01 Keep on Walkin'
02 If These Wings
03 Chariot
04 Don't Get Worried
05 I'm Goin' There
06 For You
07 My Name is Earth
08 Just Love
09 Sweet Jesus
10 It's Not To Late