© Rootsville.eu

Femi Precious (UK)
tiltle: Lockdown Blues Sessions
music: Acoustic Blues
release date: 2020
label: Gold Tone Records
info artist: Femi Precious

© Rootsville 2020


In Londen, Engeland, is er een ontluikende nieuwe bluesman die de oude Afro-Amerikaanse deep-roots-blues speelt. Hij is een Nigeriaanse emigrant die sinds 2011 in Londen woont, via Italië, waar hij zijn eerste gitaar- en muzieklessen kreeg van zijn Italiaanse stiefvader. Zijn echte naam is Olorunfemi Precious Akinmayowa, zijn perfecte artiestennaam is Femi Precious, een interculturele muzikant als er ooit een was. Je kan niet anders of van deze man en zijn muziek te houden !

Hij leerde gitaar spelen op on de muziekschool en verdiepte zich ondertussen in de 12-bar blues en slidegitaar. Zijn Italiaanse familie had laden vol bluesopnames uit de jaren 60 en zo kwam hij in contact met Albert Collins, B.B. King, Buddy Guy en John Lee Hooker.
Deze nieuwe plaat hoort bij het beste wat ik dit jaar al heb gehoord . femi levert hier prima werk af die elke fan van goede akoestische blues zal weten te bekoren, te beginnen met ‘¨Piano Rag’ maar dan wel zonder piano maar een schitterend begin van de plaat, wat gevolg wordt door een John Lee-achtige boogie ‘Hill House Boogie’.

Bij ‘Alberta’, een nummer dat hij volledig acapella brengt krijg je kippenvel en weet de man je in je innerlijke te raken. Zijn vriend, de Italiaanse harmonicaspeler Marco Ferris, vervoegt hem bij een aantal nummers zoals zijn r-trage versie van ‘Everyday I Got The Blues’ en ‘Kansas City Blues’. Hierbij is duidelijk dat de mosterd werd gehaald bij Sonny en Brownie. Het duo blijft bij elkaar voor ‘Goin’ Down The Road Feelin’ Bad’ maar haalt hierbij de mooie stem binnen van Anna Cardia. Met drie maken ze van de song een echt pareltje. Afsluiten gebeurt met ‘Hard Time Blues’ en een alternatieve take van ‘Everyday I Have The Blues’.
Femi levert hier prima werk af en heeft mij zeker en vast weten in te pakken.

tracks:

01. Piano Rag
02. Hill House Boogie
03. Alberta
04. I'm Goin Away
05. Everyday I Have The Blues (Feat. Marco Ferris)
06. Kansas City Blues (Feat. Marco Ferris)
07. Goin' Down The Road Feelin' Bad (Feat. Anna Cardia & Marco Ferris)
08. Hard Times Blues
09. Everyday I Have The Blues (Alt. Take) (Bonus Track)

musicians:

Femi Precious: zang en gitaar
Marco Ferris: harmonica
Anna Cardia: backing vocals