© Rootsville.eu

Fog Holler (US)
tiltle: The Official Bootleg
music: Bluegrass
release date: 2020
info bookings: Rootstown
info band: Fog Holler

© Rootsville 2020


Recent konden we met deze "Fog Holler" kennis maken tijdens hun uitgebreide "European Tour". "Fog Holler" zijn een akoestische string-band uit San Francisco CAL. en bestaat uit Casey Holmberg, Tommy Schulz, Noa Laniakea en David Thiessen. Deze "The Official Bootleg" is een soort van officieel debuutalbum na het uitbrengen van een vorige "EP".

De raadselachtige "Fog Holler" ontstond voor het eerst in de uitlopers van Echo Mountain CA, het product van een intense liefde voor bluegrass en traditionele Amerikaanse muziek gedeeld door banjoist Casey Holmberg, bassist Noa Laniakea en gitarist Tommy Schulz. Na jaren hun ambacht te hebben verbeterd en het eenzame geluid te hebben verspreid, verdwenen ze. In de overtuiging dat hun muziek verder en harder kon worden geduwd, trokken ze zich terug in de mistige eiken holten van Noord-Californië.

Na twee jaar spelen en verfijnen van hun geruchten over een vierkoppige band die de geesten van bluegrass uit het verleden en de toekomst channelde, begonnen ze zich over alle hoeken van de diepe Frisco-baai te verspreiden. The Fog rolt in ... Met de toevoeging van Bay area-mandolinist David Thiessen gaat de groep moedig vooruit. Met vijfsnarige banjo, mandoline, gitaar, bas-viool en stijgende broerharmonieën doorkruisen deze troubadours traditie, tijd en tact, het leveren van uniek geïnspireerde originele muziek vermengd met een muzikaal tapijt van bluegrass, oude tijd en country.

Het album bestaat ui 14 tracks en varieert van uitstekende Bluegrass over Honky Tonk tot zelf een 3/4 wals. Met heel wat eigen composities maar ook met een traditional als "We'll Camp A Little While In The Wilderness". We hebben het hier over uitsekende Bluegrass met veelal ook een retro kantje waarbij we terug gekatupulteerd worden naar de vroegere era van oude radio stations.

 

tracks:

01 Burning Down
02 Them
03 Buffalo Funeral
04 G.G. Shuffle
05 Sittin' On The Old Dark Shore
06 Spanish Moss
07 Traueler (instrumantal)
08 Flowers In Her Hair
09 Madge's Diner
10 Prophetic Waltz #1
11 Big Drumstick
12 Laniaka Superstorm
13 We'll Camp A Little While In The Wilderness
14 Traueler

musicians:

Casey Holmberg: banjo
Tommy Schulz: resonator
Noa Laniakea: double bass
David Thiessen: mandolin