© Rootsville.eu

Frans van Deursen (NL)
tiltle: Coyote Motel
music: Americana - Singer-songwriter
release date: october 22, 2020
info artist:
Frans van Deursen

© Rootsville 2020


Frans van Deursen is al ruim 30 jaar actief op en rond de Nederlandse podia. Zijn omzwervingen in de kunsten beginnen op zijn 12e, als de Nederlandse Operastichting een brutaal opdondertje nodig heeft voor Puccini’s Tosca. In de coulissen van de schouwburg begint zijn fascinatie voor het achtige circus dat theater heet. Niet lang daarna mag hij ook zijn eerste televisierol onder de riem steken. 

Op 22 oktober 2020 verschijnt Motel Coyote , het nieuwe album van zanger/tekstschrijver Frans Van Deursen . De twaalf songs vormen een kleurrijk verslag van zijn roadtrip door de US. Twaalf indrukken van een prachtig maar goeddeels kapot land, gebed in schurende Americana.

In 2015, het jaar vóór Donald Trump tot president van de Verenigde Staten van Amerika werd gekozen, reed Van Deursen van Los Angeles naar Miami. In 9 weken doorkruiste hij 17 staten op zoek naar nieuwe inspiratie en constateerde met pijn in het hart dat het land waar hij van hield failliet bleek. Hij reed ruim 12000 kilometer door een zieltogende natie.

Motel Coyote is Van Deursens derde album. Na "Scherven van een Leeggedronken Nacht" (waarop hij zijn vertalingen van Tom Waits zong) en "De Vogel in mijn Borst" (waarop hij de poëzie van dichter Leo Vroman een muzikaal leven gaf) is het nu tijd voor Engelstalig eigen werk.

tracks:

01 Coyote Calling
02 Postcard from Utah
03 Five Feet Wide
04 The Owl Club Bar
05 Willin’
06 Corinna Corinna
07 Road Kill
08 Petaluma Pawnshop
09 The Westways Court Motel
10 Closed & Up for Sale
11 Marie Laveau
12 Living off of Frenchmen Street