© Rootsville.eu

G.F. Patrick (US)
tiltle: One Town Over
music: Alt-country
release date: july 17, 2020
label: Need To Know Music
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: G.F. Patrick

© Rootsville 2020


De helderheid en directheid waarmee G.F. Patrick door de speakers galmt op zijn debuutalbum album "One Town Over" verplichten je tot gehoorzaamheid. De in Philadelphia wonende G.F Patrick heeft een stemintonatie die zou kunnen hebben voortgekomen door een country verleden. Terwijl hij trouw blijft aan de folk en country idioom, hergebruikt hij behendig liedstijlen, waarbij hij muziek toevoegt aan de verhalen van de over het hoofd gezien en vergeten.

Zijn debuutalbum, One Town Over, is het vervolg op een volwassen leeftijd verhaal. Verhalen van jonge mensen die proberen te achterhalen wie ze zullen zijn vervangen door volwassenen die de resultaten van die beslissingen trachten te verwerken. Warme en vriendelijke nostalgie wordt onthuld als de wrede en koude leugenaar die fluistert hoe erg het nu is. Er is een herkenning dat grote scherm eeuwig geluk is er niet, maar ook dat het nooit zo bedoeld was.

Er is ook iets gedeeld over deze ervaring. Ieder van ons kan zich op elk moment geïsoleerd of uniek ongelukkig voelen. Maar er is niets bijzonders aan onze zorgen en angsten voor volwassenen. Terwijl we dit herkennen de problemen van onze jeugd, we kunnen ons nog steeds gemakkelijk voorstellen dat we eindelijk iets hebben aangeraakt dat niemand anders heeft meegemaakt. We doen alsof we alleen zijn in de hoop dat ons niet wordt gevraagd om de lasten van een ander te delen, of misschien wel angstaanjagender, om onze lasten te delen.

Tijdens zijn tijd als lid van bekroonde, genre-vloeiende folkfavorieten, Black Horse Motel, G.F. Patrick verbeterde zijn songwriting-vaardigheden, richtte zich lyrisch op verouderde archetypen en zette muziek in de verhalen van het over het hoofd geziene en vergeten. Zich verplaatsen van de bluegrass geïnspireerde volksgeluiden van Black Horse Motel, G.F. Patrick is de rock- en alt-countrywereld ingetrokken met zijn nieuwe release One Town Over, waarop hij wordt ondersteund bekende drummer / percussionist Billy Conway (Morphine, Jeffrey Foucault), Frank Swart op bas (Patty Griffin, Norah Jones, Buddy Miller) en Mark Blasquez op gitaar en toetsen.

tracks:

01 Mud (4:48)
02 Trucker’s Song (4:18)
03 Refugee’s Plea (Jungle Prayer) (4:22)
04 One Town Over (4:02)
05 Tennessee 3:09)
06 Anger of Magdalene (3:01)
07 Butterfly Effect (3:32)
08 James McGovern (3:22)
09 Blood on the Bottle (3:39)
10 Six-String Directions (4:06)
11 Like Father (4:40)
12 Till the Day We Die (3:54)
13 Beauty Fades (3:23)
14 Water Rising Up* (3:35)