© Rootsville.eu

Genna & Jesse (US)
tiltle: Say OK
music: Soul
release date: 2020
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Genna & Jesse

© Rootsville 2020


Genna Giacobassi & Jesse Dyen aka "Genna & Jesse" komen uit de gemleenschap "Whitehall" in de staat Michigan. Hun muziek kenmerkt zich als "Folky Soul" en met "Say OK" brengen ze een zeer mooi en luisterbaar album op de markt. Genna en Jesse zijn duo en brengen door hun alchemie muziek op zijn best. Zoet en hartig, rasperig en soepel, samen creëren ze oprechte, unieke akoestische soulmuziek, met strakke en stijgende harmonieën en energieke gitaar- en pianobegeleiding. Of ze nu hun eigen liedjes zingen, of de goed gekozen liedjes van hun leeftijdsgenoten, het publiek is erbij in een intieme, geestige en inclusieve show.

Genna en Jesse begonnen samen op te treden in 2009 toen Genna Jesse inhuurde om piano te spelen in haar band. Tijdens het samenwerken bloeide een romantische unie op en de twee besloten te schrijven en op te treden als duo. Genna Giacobassi komt oorspronkelijk uit Lansing, MI. Haar ouders zijn beide muzikanten en ze groeide op omringd door en ondergedompeld in muziek. Ze ging naar de Interlochen Arts Academy High School, waar ze zang studeerde. Een rebelse geest, ze legde een toekomst opzij bij het uitvoeren van de werken van anderen om haar interne muze te gehoorzamen. In 1995, nog steeds een tiener, stopte ze met school en verhuisde ze naar de San Francisco Bay Area om haar prestaties en songwritingvaardigheden aan te scherpen. Haar soulvolle stem is tegelijk gemakkelijk in de omgang en acrobatisch, met hints van Billie Holiday, Ricky Lee Jones, Lucinda Williams en Joni Mitchell.

Jesse Dyen heeft een kleurrijke muzikale geschiedenis - hij heeft lof gekregen voor zijn anti-oorlogslied 'Sons and Daughters' van Willie Nelson, kocht bier voor Joe Strummer, brak de gitaarsnaar van Joan Baez en ging naar de gevangenis met Daniel Ellsberg. Jesse heeft zelf honderden tracks geproduceerd en is verschenen in projecten zo dichtbij als Oakland en zo ver weg als Kaapstad, Zuid-Afrika. Zijn album 'Contents Under Pressure', opgenomen in zijn geboortestad Philadelphia en met enkele van Philly's beste muzikanten, heeft zowel in binnen- als buitenland radio-uitzendingen ontvangen en is opgenomen door producer/drummer Andy Kravitz.

"Two Dimes" werd al een poosje als single uitgebracht. Alle 13 de songs zijn eigen originals al dan niet samen geschreven. Beiden hun klankkleur gaan perfect samen in harmonie en beiden zijn ook bekwame muzikanten wanneer het instrumenten betreft als er zijn de "black & white keys". Mooie soul en een album om relaxed achterover te leunen en te beluisteren.

tracks:

01 Happy Song
02 Weatherman
03 Two Dimes
04 I Don't Feel Like Myself Tonight
05 Don't Be Suprised
06 Anytown USA
07 My Front Door
08 Say OK
09 Dr. Steve
10 Annabel Lee
11 The Ballad of Sandra Bland
12 At Ease
13 Rinse Repeat