© Rootsville.eu

Gerald McClendon (US)
tiltle: Can't Nobody Stop Me Now
music: Soulblues - Soul
release date: june 12, 2020
label: Delta Roots Records
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info artist: Gerald McClendon

© Rootsville 2020


Geboren en getogen in Chicago, Illinois. Gerald houdt van muziek sinds zijn 4de en begon toen al met meezingen op de radio. Gerald is een van de meest veelzijdige artiesten geworden die trots de Masters of R&B prijzen, zoals Marvin Gaye, Wilson Pickett en Otis Redding. Zijn liefde voor muziek omvat alle genres en hij is productief in vele andere vormen zoals rock, soul, blues en country, evenals jazzstandaarden.

McClendon heeft meegewerkt aan tal van muzikale projecten, zoals de opname van het thema lied voor het theatrale toneelstuk, "Ten Percent Of Molly Snyder." Hij was de aanbevolen zanger op de album, "Sleeping While The River Runs" (2005). Hij zong ‘Pink’ op ‘Sweet Emotion: Songs of Aerosmith "(2001) en hij was een aanbevolen zanger in de release van Delta Roots Records in 2019,
"Battle Of The Blues: Chicago Vs Oakland." Het meest recente project van McClendon was samenwerken met Vince Salerno over "Grabbing The Blues By The Horns" (2019). Andere projecten gaan terug 20 jaar zijn onder meer "Choose Love" (1999) en een track op "Judgement Day: The Songs Of Robert Johnson (2004)‘ Me And The Devil Blues.’

De nieuwste release van McClendon, 'Can't Nobody Stop Me Now', is een verzameling van een dozijn originele nummers over liefde en lust, fatale attracties en oprechte devoties die aan je hart zullen trekken en lok je voeten op de dansvloer. Voor de release van Delta Roots Records 2020, McClendon werkte samen met de geclaimde producer "Twist Turner" om dit album op te nemen in Delta Roots Sound Studios in de hart van Chicago. Het duo had een team in dienst dat Art Love op bas, drie geweldige gitaar, omvatte spelers, Herb Walker, Joe Burba en Mark Wydra, en drie toetsenisten, Roosevelt Purifoy, Sumito Aryioshi en Brian James, samen met Skinny Williams en John "Boom" Brumbach op saxofoon.

Het album begint met het hoorngestuurde titelnummer ‘Can't Nobody Stop Me Now’ met McClendon
zijn plan uiteenzetten om het verleden en de moeilijke tijden achter zich te laten, de controle overnemen en zijn droom vervullen. De brandende tenorsax van Skinny Williams introduceert het passiespel ‘Where Do We Go From' hier met McClendon die zijn hart uitstort op het dramatische bluesnummer. Vervolgens demonstreert hij dat hij thuis is in de kunst van het overtuigen op het soepele R & B-nummer 'Groove On Tonight'.

Ook pp de ballad ‘She Don’t Love Me Anymore’ levert Skinny Williams een indrukwekkende solo af McClendon spreekt zijn kwetsbaarheid uit over de delicate hymne ‘You Can't Take My Love’ en de angstaanjagend liefdeslied ‘Why Can't We Be Together’. Het smakeloze verhaal van een man in het hondenhok, ‘Cut You Once, speelt zich af over een gemakkelijke funkgroove. De tussenstops voor de dramatische finale ‘I Think About You’, met de uitlatende honrs sectio en Hammond B3. Met deze fijne solo-release 'Can't Nobody Stop Me Now', laat Gerald McClendon de zijne de passie voor traditionele R&B horen en bevestigt hij zijn missie als "The Soul Keeper".

tracks:

01 Can't Nobody Stop Me Now
02 Where Do I Go From Here
03 Groove on Tonight
04 She Don't Love Me Tonight
05 Runnin' Wild
06 It's Over Now
07 Mr. Wrong
08 I Started Over
09 You Can't Take My Love
10 Why Can't We Be Together
11 Cut You Once
12 I Think About You