© Rootsville.eu

Gina DeLuca (US)
tiltle: Better Than Chocolate
music: Rockabilly Blues
release date: 2020
info artist: Gina DeLuca


© Rootsville 2020


Inde deprimerende periode waar het alsmaar donkerder wordt is een beetje opwekkende muziek altijd meer dan welkom. Zo ook deze nieuwe van "Better Than Chocolate" van Gina DeLuca. Gina DeLuca is geboren en getogen in Baltimore, Maryland. Haar liefde voor muziek was al duidelijk toen ze drie jaar oud was, toen ze naar de Beatles luisterde op haar Barbie-platenspeler en zong in het handvat van een stofzuiger. Zelfs met deze ontluikende liefde voor optreden, ontstond het idee om muziek te maken die ze leefde pas toen Gina tweeëntwintig werd. Nadat ze bij een lokale band had gezeten, raakte ze verslaafd aan het gevoel van live optreden. Als solozangeres vond Gina haar mogelijkheden beperkt tot optreden met duo's of groepen, dus besloot ze het heft in eigen handen te nemen door de gitaar op te pakken. Zes maanden, veertig nummers en veel vastberadenheid later speelde ze niet alleen gitaar, maar kreeg ze een wekelijks solo-optreden in Leadbetter's Tavern, in Fell's Point, MD.

Met een vast optreden en een steeds groter wordende schare fans heeft Gina de afgelopen zeven jaar een behoorlijk eclectisch repertoire ontwikkeld. Momenteel zingt meer dan 600 nummers van haar steeds groter wordende lijst, afwisseling is onvermijdelijk en wordt aangemoedigd. Hoewel de meeste van haar nummers covers zijn, geeft Gina een warmte en gevoel voor elk nummer, waardoor ze in sommige opzichten haar eigen zijn. Haar originele nummer, "Nothin’ In Your House ", werd gecoverd door Saffire - The Uppity Blueswomen.

Gina wordt beïnvloed door Nina Simone, Annie Lennox, Brian Setzer, Ray Charles, Eva Cassidy, Susan Tedeschi, Aretha Franklin, Joss Stone en Saffire -The Uppity Blueswomen. Haar natuurlijke stijl en diep begrip van de blues zijn duidelijk terug te vinden in elk nummer. Van zacht, delicaat gefluister tot krachtig, uitdagend gejammer, Gina draagt haar ziel voor iedereen om te zien. Rood is echt de kleur van liefde, passie en kracht.

Deze "Better Than Chocolate" is een mix van rockabilly en jazzy blues en volgt haar albums "Angel with Dirty Wings" (2006) en "Blue Eyed Soul" (2009) op. De diversiteit van blues 'n rockabilly is meer dan aangenaam en een blessin' in deze zware periode. Met "School On A Saturday" voegt ze er zelfs een stukje funky rhythm 'n blues bij daar waar we met "Whiplash! " het midden behouden van de Highschool rock. Met de "Brian Setzer" in het achterhoofd gaat "Slingshot" erin als zoete koek en bewonderend luister ik dan naar een tearjerker als "A Year For Your Lips". Met afsluiter "Mr. Right " bevinden we ons dan in de NOLA jazz van de 30-tiger jaren.

tracks:

 1. Better Than Chocolate
 2. Skeletons In Your Closet
 3. Last Call For A Bar Brawl
 4. Do You Think Of Me?
 5. He Gives It All To Me
 6. School On A Saturday
 7. Whiplash!
 8. Runner Up
 9. Slingshot
 10. A Year For Your Lips
 11. Mr. Right