© Rootsville.eu

Gina Sicilia (US)
tiltle: Love Me Madly
music: Soulblues - Soul
release date: 2020
label: Blue Élan Records
info artist: Gina Sicilia


© Rootsville 2020


"Love Me madly" is het nieuwste album van souldiva Gini Sicilia, en op haar vraag antwoorden we uiteraard volmondig ja. Mijn eerste kennismaking met Gina Sicilia dateert van 2007 toen ze met haar album "Allow Me To Confess" me gewoonweg van mijn sokken kwam te blazen. Haar versie van de James Brown klassieker "Try Me" deed me toen onmiddellijk smelten. Later bracht ze op op haar album "Can’t Control Myself" het nummer "Before The Night Is Trough", een outstanding floorfiller die ik tot het einde van mijn carière als "spinner" ben blijven draaien, en zelfs nu nog altijd één van mijn favoriete nummers is van deze in "Philly" geboren singer-songwriter die in 2013 kwam te verhuizen richting Nashville TN.

Het album met daarop 11 nummers kende als producer "Cody Dickinson" en die kennen we uiteraard van de "North Mississippi Allstars". Ook aanwezig op dit album is de zoon van Jim Dickinson en gitarist van de "North Mississippi Allstars", met name Luther Dickinson. Op haar nieuwe album, "Love Me Madly", glijdt Sicilia vurig en warm in een breed scala aan soulmuziek, van popgebogen, hooky deuntjes, zoals "Love Me Madly", tot met hoorn doordrenkte ballads. Luther Dickinson die gitaar speelt op nummers als "Misery With You", toont Gina Sicilia's negende studioalbum haar vermogen om in een nummer te komen en het te bewonen, zodat de teksten en muziek moeiteloos van haar lichaam, hart en ziel.

Haar soulvolle stemintonatie raakt meteen iedereen. Favoriet op dit album is uiteraard het zeer dansbare "How My Dreams They Go" en aan Gina nog dit....please answer the phone and come over to Belgium!

tracks:

01. Hey Love
02. Like The World Has Never Seen
03. Lose My Head
04. Misery With You (Feat. Luther Dickinson)
05. For A Little While (Feat. Luther Dickinson)
06. Gotta Be A Way
07. Love Me Madly
08. Give It Up
09. How My Dreams They Go (Feat. Luther Dickinson)
10. Fall In Love
11. Answer The Phone