© Rootsville.eu

Gráinne Duffy (Irl)
tiltle: Voodoo Blues
music: Bluesrock
release date:ocotber 15, 2020
label: independent
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)
info artist: Grainne Duffy

© Rootsville 2020


Deze Gráinne Duffy is afkomstig uit Castleblayney in Ierland. Haar muziek wordt beschreven als bijzonder krachtig en haar nummers zijn geïnspireerd door de passie die ze heeft ontwikkeld voor de blues. Eén van haar grote voorbeelden in de blues is volgens haar Bonnie Riatt, maar ook de muziek van Peter Green en Fleetwood Mac is haar bijgebleven. Haar debuut album ‘Out Of The Dark’ nam ze op met Ronnie O’Flynn en kwam op de markt in 2007. Een album waarop zij haar skills als singer-songwriter ten volle kon benutten met eigen werk zoals haar favoriete ‘Waiting For You’ maar ook met sterke covers zoals de mooie ballad ‘I’d Rather Go Blind’. In 2012 bracht zij haar 2de album ‘Test Of Time’ uit. In 2015 leverde ze een "Live" album af en netjes 2 jaar later was er "Where I Belong". Tijdens de periode tussen 2013 en 2015 kende ze in Vlaanderen een eerrste hotspot en dus hopen we dat met haar nieuwe album "Voodoo Blues" er een nieuwe zit aan te komen.

In deze sombere periode is elk lichtpunt welkom en dus ook deze "Voodoo Blues". Nog steeds vertrouwd met de stevige bluesrock is het een album met daarop 10 nummers openend met titeltrack "Voodoo Blues". Een lichtpunt voor deze periode is zeker wel haar "Blue Skies". Dit pittige, vrolijke, hard-riffse bluesnummer blijft lang in het geheugen gegrift. Als landgenote van de Ierse halfgod Rory Gallagher staat ze hier zonder ook maar even te verpinken.

Duffy's doordringende gitaarsolo's zijn smaakvol, waarbij de virtuoze gitarist Paul Sherry het hypnotiserende tempo en ritme handhaaft naast de dynamische ritme sectie. Gráinne's uitstekende vocale bereik is duidelijk en zelfs het beetje drama dat ze soms toevoegt aan haar uitstekende teksten is meer dan welkom. Bij het beluisteren van deze "Voodoo Blues" voel je de vreugde en het plezier van spelen vanaf de mooie ballad "Don't You Cry For Me", het op een lekkere beat drijvende "Roll It", het smokin' "Wreck It" tot aan afsluiter "Hard Rain".

tracks:

01. Voodoo Blues
02. Mercy
03. Blue Skies
04. Shine It On Me
05. Don't You Cry For Me
06. Roll It
07. Wreck It
08. No Matter What I Do
09. Tick Tock
10. Hard Rain