© Rootsville.eu

Gravel & Grace (US)
tiltle: Gravel & Grace (Bringing The Blues)
music: Blues - Soul
release date: may 15, 2020
label: independent
info artist: Ava Grace
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2020


Openend met de sexy aanvoelende stemintonatie van Ave Grace aangevuld met de nodige "horny" horn van William Melendez heb je niet veel meer nodig om uit je luie zetel te komen en het stof van je dancin' shoes te blazen en dat is scary ;-). Het gaat meteen na "Scares Me" ook verder bij het beluisteren van "Big Earl" Matthews op "Next Move" en daarmee hebben we de twee steunpilaren van deze "Gracel & Grace" al meteen orde op zaken gesteld.

Big Earl Matthews is een 20-jarige veteraan van het genre die zowat op elke locatie spelen, groot en klein in en rond Californië, dit terwijl terwijl Ava Grace pas 17 jaar oud is en haar eerste voorzichtige stappen zet in het troebele water van Blues, Soul en Rock & Roll. Samen maken ze verfrissende muziek.

Deze "Gravel & Grace" is een absoluut top Blues-album, gespeend met de zuidelijke variëteit die evenveel te danken heeft aan bands als de Allman Brothers. en Little Feet als aan Muddy Waters en de rest van onze geliefde blues bro's. Elk lid van de duellerende gitaren van Isaac Lewis en Ricky Galvan tot de power van de ritmesectie van Joshua Broom en Raymond Vazira spelen zeker hun rol tot in de perfectie, maar het is de incidentele toevoeging van de saxofoon van William Melendez en Ava Grace zelf die dit album onderscheiden van veel vergelijkbare platen.

Van het rauwe "Bottles" of het rootsy klinkende "When I’m Hungover" maken dat dit duo samen met de band hier komen aanwandelen met verfrissende muziek waarbij kwaliteit en passie als toonbeeld kunnen worden aangetoond. Neem nu de sleeper "Love On the Brain" van de hand van Rihanna of het gospel aanvoelende "Sunday Afternoon" gewoon hoogstaand. Let's move our feets...Californische blues 'n soul ten top!

 

tracks:

01. Scares Me
02. Next Move
03. Bottles
04. When I’m Hungover
05. Love On the Brain
06. Sunday Afternoon
07. Not About A Boy
08. Picture Perfect
09. Pennies
10. Wash My Blues

musicians:

Vocals - Ava Grace
Vocals - Earl Matthews
Guitar - Isaac Lewis
Guitar - Ricky Galvan
Keyboard - Ava Grace
Saxophone - William Melendez
Bass - Joshua Broom
Drums - Raymond Vazira