© Rootsville.eu

Greg Sover Band (US)
tiltle: The Parade
music: Blues - Bluesrock
release date: 2020
label: Greg Sover & Grounded Soul Records
info artist: Greg Sover
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2020


Greg Sover is geboren in Brooklyn maar zijn roots bevinden zich in Haïti en meer dan eens wordt deze jonge rocker vergeleken met een hedendaagse Jimi Hendrix. Hij was amper vijf jaar toen hij reeds een gitaar ter hand nam en zo aan zijn muzikale reis begon. Door de jaren heen bleef hij zijn skills verder ontwikkelen. Doordat zijn vader van Haïti afkomstig was waren het meestal Franstalige nummer die hij tijdens zijn jeugd te horen kreeg. De kracht om het in de muziekbranche te gaan maken kwam door het bijwonen van een concert van reggea icoon Bob Marley. Hij zag toen hoe muziek mensen nader tot elkaar kon brengen.

In 2018 bracht deze Greg Sover nog de EP 'Jubilee' en met deze "The Parade" kan je stellen dat het weerom een EP betreft in het verlengde van zijn vorige. Enkel 6 nummers maar wel met heel wat diversiteit. De band van Greg Sover deelt mee in het succes van hem en dat is mede door Garry Lee, Allen James en Tom Wailing die we de stempel van Philly veterans' kunnen op kleven. De lijst met wie Greg Sover al op het podium stond is ellenlang met namen als Sonny Landreth, Walter Trout, Popa Chubby, Yardbirds, en Ana Popovic om er maar een paar te noemen.

Wel opvallend tussen de 6 nummers van deze "The Parade" is een versie van het nummer "Politician" van de legendarische band Cream, zeker relevant voor de voorbij zijnde Amerikaanse presidentsverkiezingen. Het werd halverwege het jaar als single uitgebracht, op tijd voor het primaire verkiezingsseizoen en kreeg veel lokale en internationale airplay. Bijzonder is het intermezzo dat volgt op "Wake Up". Het bevat een deel van een instrumentaal stuk dat speciaal is geschreven als gedenkteken voor George Floyd. Op persoonlijk vlak zingt Sover "Never Too Late", een lied geschreven voor zijn overleden moeder.

tracks:

01. Wake Up
02. Wake Up Interlude
03. Feelin’ Sumthin’
04. It’s Never Too Late
05. Politician
06. Never Gonna Stop

musicians:

Greg Sover: lead guitars, resonator guitar, acoustic guitar, percussion and lead vocals
Garry Lee: electric bass, background vocals, percussion
Allen James: electric guitar
Tom Wailling: drums

additional musicians

Wally Smith: keyboards
Gloria Galante: harp on “Wake Up”
Special thanks to Miss Leslie Waxman