© Rootsville.eu

Greyhounds (US)
tiltle: Primates
music: Roots 'n Soul
release: juli 10, 2020
label: Nine Mile Records
distribution: Bertus
promotion: Hans Broere Promotion
info artist: Greyhounds

© Rootsville 2020


Is het nu Rootsy soul of Soulvolle rootsmuziek, het zal afhangen van de beluisteraar ervan en hoe je het aanvoelt. Feit is dat deze periode van gedwongen onthaasting nu lang genoeg heeft geduurd en we een gloednieuw en steengoed album met open armen komen te ontvangen. Eén zo een album is deze "Primates" van de Texaanse formatie "Greyhounds".


photo Andrew Trube (Greyhounds) © Rootsville

Deze "Primates" is de opvolger van het in 2018 uitgegeven "Cheyenne Valley Drive" en kreeg als producer niemand minder dan Steve Berlin mee. Wanneer je onder je bewonderaars namen terugvindt als Derek Trucks en JJ Grey kan dit toch al tellen. Deze formatie uit Texas en bestaat origineel enkel uit toetsenist Anthony Farrell en gitarist Andrew Trube maar ook veelal vergezeld door een drummer, voor deze opname werd dit John Speice.

Een mix van soul en rauwere gitaarrifjes waarbij onze gedachten soms zelfs gaan afdwalen richting een early Marvin Gaye zoals bij Ghetto holler "Nobody’s Judging". De liefhebbers onder ons konden deze "Greyhounds" vorig jaar nog bewonderen in het "Moulin Bluescafé" van het gelijknamige festival.

Dit album werd een mix van R&B, Soul soms met de nodige dosis funk waarbij Anthony Farrell en Andrew Trube langs de grote poort binnenkomen in de wereld van de moderne muziek. Van een floorfiller als "Bet It All On Love" over de soulvolle titeltrack "Primates" tot het jungle drums geïnfecteerde en afsluitende "Omon’i". 10 tracks die een bijzonder breed publiek zullen en kunnen aanspreken.

tracks:

01. Tune In
02. Stay Here Tonight
03. People In The Park
04. Nobody’s Judging
05. Pick Up The Phone
06. Bet It All On Love
07. Primates
08. Long Goodbye
09. This I Know
10. Omon’i

musicians:

Anthony Farrell: keys, vocals
Andrew Trube: guitars, vocals
John Speice: drums, percussion