© Rootsville.eu

Gunther Brown (US)
tiltle: Heartache & Roses
music: Americana - Alt-rock
release date: 2020
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Gunther Brown

© Rootsville 2020


De "Gunther Brown Band" is een 6-koppige formatie uit Portland, Maine, die er met hun nieuw album "Heartache & Roses" meteen de juiste vibes komen af te leveren welke je mag verwachten van een echte roots 'n rock band.

Met hun in 2014 uitgebrachte debuutalbum "Good Nights For Daydreams" konden ze rekenen op zeer goede recensies en dit zal voor hun 3de full CD niet anders gaan zijn. In 2016 bracht Gunther Brown de grittier "North Wind" uit, een album met 10 nummers. Ook de beoordelingen van "North Wind" hebben de band geprezen. Nu met "Heartache & Roses" en met de quote "Ain't Been A Good Year" zetten ze de toon voor 11 nummers die voort zijn gevloeid uit mislukkingen, teleurstelling en soms een vleugje optimisme.

"New Man" is de opener en dit swingende nummer mag zich al meteen in de hoogste regionen "Americana Charts" gaan vestigen. De band bestaat uit frontman Pete Dubuc en wordt vervolledigd door Derek Mills, Mark McDonough, Joe Bloom Anderson, Greg Klein en Drew Wyman. Ook op het daaropvolgende "Unlearned" laten ze horen dat ze uit het juiste rockin' hout zijn gesneden om het volledig te maken. Roots-rockers met net het juiste gehalte Americana waardoor ze een breed publiek komen aan te spreken.

Nummers als "Slow Me Down" en niet in het minst titeltrack "Heartache & Roses" liggen goed in het gehoor en met "Rudderless" brengen die van "Gunther Brown" op het juiste moment een rustpunt met hun gekende harmony vocals als extra. Afsluiten doen ze al even intiem met het prachtige "Same Place, Same Time". Rest er enkel ze nog eens "Live" aan het werk te zien.

tracks:

01 New Man
02 Unlearned
03 The Crossing
04 Slow Me Down
05 Ally
06 Garden
07 Heartache & Roses
08 Rudderless
09 One for Every
10 Remember
11 Same Place, Same Time

musicians:

Pete Dubuc – Lead vocals & guitar
Derek Mills – Drums
Mark McDonough – Lead guitar
Joe Bloom Anderson – Vocals, harmonica, keys & guitar
Greg Klein – Vocals, guitar & mandolin
Drew Wyman – Bass