© Rootsville.eu

Guy Verlinde & The Mighty Gators (US)
tiltle: "Unreleased Live Accordings"
music: Blues
release date: 2020
Digital Download Only
info artist: Guy Verlinde

© Rootsville 2020


Ook voor de muzikanten van diverse pluimage moet deze Corona-periode een beproeving zijn geweest. Dus ook voor Guy Verlinde die nu naast zijn "Unreleased Acoustic Recordings" ook nog eens met "Unreleased Live Recordings" zijn Mighty Gators van onder het stof haalt. De laatste inpalming van "Guy Verlinde & The Mighty Gators" dateert van 2018 toen ze met een indrukwekkende "concert tour" afscheid kwamen te nemen van hun trouwe fans. Dat jaar werd er ook een (voorlopig) laatste album uitgegeven met als titel "X", wat dan weer refereerde naar het 10-jarig bestaan van Guy's begeleidingsgroep.

Net als met 'The Mighty Gators' en zijn 'Hound Dog Taylor Tribute' wist Guy Verlinde al heel wat binnen- en buitenlands succes te oogsten. Eén van zijn laatste projecten is dit met de 'Houserockers' met daarin de Nederlandse stringbender Richard van Bergen, een project dat je als een verlengde kan beschouwen van de 'Hound Dog Taylor Tribute'. Bijzonder educatief en nu ook actueel is 'Oorlogsstemmen' over de zwarte vlek in onze Europese geschiedenis. Een project dat zelfs nog verder reikt dan de 'grote oorlog' met protestsongs van onder meer Bob Dylan en John Lennon die de geschiedenis doen herleven. Dit alles is dan weer op een laag pitje komen te staan en dit allemaal door toedoen van "Corona".

Voor deze "Unreleased Live Recordings" werden 13 nummers geselecteerd en komen de fans zo terecht in een "Live" herbeleving van deze dynamische bluesband. Openend met "Feel Alive" over de hommage aan zijn mentor "Mr. Maxwell Street". Eén van de weinige cover die Guy Verlinde & The Mighty Gators ten gehore brachten op hun concerten zorgde dan meteen ook voor de beste ambiance die je kon vinden en dan hebben we het over het samensmelten van "Ain't No Sunshine" van Bill Withers en Marley's million seller "No Woman No Cry". Altijd een top moment op een concert.

Ook het gekende "Sacred Ground" krijgen we in een nog nooit uitgegeven "Live" versie te horen en wanneer het een "Live" moment van deze band betreft mag zeker ook niet de uitstap richting "New Orleans" niet worden bergeten en dan doelen we op "Bon Ton Roulet". Hopend dat dit alles zo vlug mogelijk tot het normale mag terug keren onderhouden we onszelf met nummers als "Soul Jivin'" en dit alles "Powered By The Blues", getekend Guy Verlinde.


tracks:

01 Feel Alive
02 Mr. Maxwell Street
03 Ain't No Sunshine
04 Better Days Ahead
05 Inhale My World
06 Call On Me
07 Lovestrong
08 Sacred Ground
09 Bon Ton Roulet
10 Soul Jivin'
11 Words Are Overrated
12 Good Ain't Good Enough
13 Powered By The Blues