© Rootsville.eu

Guy Verlinde (B)
tiltle: Unreleased Acoustic Recordings
music: Blues
digital release only: 2020
info artist: Guy Verlinde

© Rootsville 2020


In deze Corona tijden zijn het ook voor onze muzikanten harde tijden. Ook onze bluesman Guy Verlinde weet er over mee te praten, want zo zag hij al 40 school- en avondconcerten geannuleerd. Tijd voor hemzelf om nog eens in zijn archief te duiken en zo kwam deze "Unreleased Acoustic Recordings" tot stand. Er werd een selectie gedaan en dit resulteerde in een selectie van oud maar ook onuitgegeven materiaal. 7 nummers die nogmaals de hart en ziel van Guy Verlinde komen bloot te leggen. Volledig akoestisch en de "die hard" fans weten dat het dan zeer intens kan worden. Deze selectie die bij iedere fan van Guy niet zou mogen ontbreken wordt enkel digitaal uitgegeven en is te verkrijgen via zijn webshop via de link https://guy-verlinde.myonline.store/

Nummers waarop we ook terug Toon Vlerick (The Mighty Gators) kunnen horen maar ook zijn twee kompanen waarmee ook het laatste sensationeel album "All is Forgiven" werd opgenomen, Nils De Caster en Olivier Vander Bauwede. Openen doet hij volledig solo met "Pursuit of Happiness", een nummer dat hij opnam tijdens zijn Finse tour in de studio van niemand minder dan Erja Lyytinen. Tijdens de voorstelling van "All is Forgiven" in zaal Tivoli te Vredenburg werd aan Guy Verlinde, Nils De Caster en Olivier Vander Bauwede gevraagd om enkele nummers "live" op te nemen in de prachtige Hertz-zaal. Eén van die nummers is "I'm Your Man", een country bluesje dat volledig de akoestische sfeer komt weer te geven. Je kan van dit nummer ook een video terug vinden die je via deze link kan beluisteren: https://www.youtube.com/watch?v=V0BjkkxO6nY. Prachtig!

Met "Take These Roots" krijgen we er dan eentje dat opgenomen werd tijdens de "All is Forgiven" sessions. Een heerlijk slow bluesje dat naast de boot viel voor het album maar hier zo op deze "Unreleased Acoustic Recordings" tot bij de fans kan komen. Uiteraard kan en mag er geen nummer ontbreken van op de "Ghentse Feesten" en die keuze viel op "99%". Twee vliegen in één klap zou ik zo stellen want naast een mooi bluesje beleef je ook de sfeer van dit welgekend event. Met "Voodoo Child (Heavy Return)" krijgen we een bewerking van Jimi Hendrix' klassieker. Deze opname dateert van 2018 tijdens een TV optreden op "Télé Lyon" net zoals het daaropvolgende erotisch getinte slowbluesje "A Whole Lot Of Love".

Om iedereen nog eens de echte blues te laten ervaren is er het afsluitende "Alabama Blues".Surf nu dan onmiddellijk naar de website van Guy Verlinde en download deze origineel "Unreleased Acoustic Recordings"! Je kan het trouwens ook als package deal bestellen.

info tracks:

01. Pursuit of Happiness
Bluesland Studio, Helsinki (FI), November 22nd, 2014

Musician:
Guy Verlinde: resonator gitaar & vocals

02. I'm Your Man
Tivoli Vredenburg, Utrecht (NL), December 18th, 2019

Musicians:
Guy Verlinde: akoestische gitaar & vocals
Nils De Caster: viool
Olivier Vander Bauwede: harmonica

03. Take These Roots

CSR Studio, Roeselare (B), August 22nd, 2018
Dit nummer nam Guy op tijdens de opnamesessies voor het album “All Is Forgiven”, maar haalde jammer genoeg niet de finale selectie. Dit is een zeer intimistisch Delta blues nummer over onze roots en hoe ons verleden bepaalt, wie we zijn vandaag.

Musician

Guy Verlinde: resonator gitaar & vocals

04. 99%
Bij Sint-Jacobs, Gent (B), July 23rd, 2013
Deze live opname werd gemaakt tijdens de Gentse Feesten, waar Guy Verlinde met zijn Mighty Gators als headliner tot 3 uur in de ochtend speelden. Het intiem moment van “99%” was één van de hoogtempunten van dit concert, waar Guy tijdens deze protestsong het hele plein stil kreeg.

Musicians

Guy Verlinde: resonator gitaar & vocals
Toon Vlerick: cello

05. Voodoo Child (Heavy Return)

Télé Lyon Métropole, Lyon (FR), October 19th, 2018
De adaptatie van deze klassieker van Jimi Hendrickx is tijdens elk optreden van Guy Verlinde steevast een hoogtepunt. Deze versie werd opgenomen tijdens een televisie-uitzending voor de Franse televisie. 

Musicians

Guy Verlinde: resonator gitaar & vocals
Toon Vlerick: elektrische gitaar
Olivier Vander Bauwede: harmonica

06. A Whole Lot Of Love
Télé Lyon Métropole, Lyon (FR), October 19th, 2018
Deze erotisch aangebrande slow blues, wordt op een hoger niveau getild door de virtuoze bluesharp van Olivier Vander Bauwede. Deze versie werd ook opgenomen tijdens een televisieuitzending voor de Franse televisie. 

Musicians

Guy Verlinde: resonator gitaar & vocals
Toon Vlerick: elektrische gitaar
Olivier Vander Bauwede: harmonica

07. Alabama Blues
FOCUS-WTV, Roeselare (B), February 4th, 2016
Dit is het “bullshit detector” lied van Guy Verlinde. Het brengt hem terug tot de essentie en de oorsprong van de blues. Soms dreigt men te vergeten waar de blues vandaan komt, welke doffe ellende vele Afro Amerikanen kenden en tot op de dag van vandaag het vaak nog moeilijk hebben. Als blues muzikant in België mag je nooit vergeten hoe geprivilegieerd je bent dat je deze muziek kan spelen. Deze versie werd opgenomen tijdens een televisie-uitzending van de regionale tv-zender FOCUS-WTV. 

Musician

Guy Verlinde: resonator gitaar & vocals