© Rootsville.eu

Hat Check Girl (US)
tiltle: Kiss Me Quick
music: Americana
release date: 2020
label: Gallway Bay Music
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Hat Chack Girl

© Rootsville 2020


Deze "Hat Check Girl" is een collaboratie waarbij Peter Gallway en Anne Gallup hun muzikale talenten komen te bundelen los van hun solo uitstapjes. In 2017 bracht Peter Gallway nog het album "Feels Like Religion" uit. "Kiss Me Quick" is de opvolger van het in 2018 uitgebrachte "Cold Smoke".

Peter Gallway is een songwriter en multi-instrumentalist die opkwam in de Greenwich Village-scene van de jaren 60. Zijn eerste 3 platen werden uitgebracht op Warner/Reprise, en vervolgens bracht hij meer dan 30 opnames uit op verschillende labels, zowel als soloartiest als met The Fifth Avenue Band, The Real Band en Parker Gray, en toerde door de VS. Canada en Japan. Als producer heeft hij toezicht gehouden op de creatie van meer dan 50 albums, waaronder het voor een Grammy genomineerde "Bleecker Street: Greenwich Village In The 60's". Zijn meest recente solo-inspanning, "Feels Like Religion", is een eerbetoon aan zijn huis, New York City, evenals zijn hechte, inspirerende vriendschap met Laura Nyro, wiens laatste album, "Angel In The Dark", Gallway hielp produceren .

Singer-songwriter Annie Gallup is de winnaar van talloze prijzen, waaronder Kerrville New Folk, en een Art Serve Michigan-projectsubsidie. Ze bracht anderhalf decennium door op 'Endless Tour' van luisterruimtes, theaters en festivals in de VS en Canada, en heeft een tiental opnames uitgebracht op verschillende indie-labels. Erkend als een unieke literaire schrijver, wordt haar werk, inclusief haar meest recente solo-inspanning "Bookish", internationaal geprezen en is ze te zien geweest op NPR's 'All Things Considered'.

"Kiss me Quick" is een trip naar het verleden met enige Dark Americana zoals het nummer "Best Kept secret In Blue Hill". Enigzins funky krijgen we dan het meer swingende "New Old Life". Met opener "Moving West" gaat over het dagdagelijkse familie leven. 12 nummers die je mijmerend doen wegdromen, so, kiss me quick!

tracks:

 1. Moving West
 2. Earl Had The Night Shift
 3. How Far Will You Go
 4. Second Monday Of The Week
 5. Best Kept secret In Blue Hill
 6. New Old Life
 7. One And The Same
 8. My Dream Last Night
 9. He Loved Horses
 10. Memory
 11. Everybody Dance And Spin
 12. Kiss Me Quick