© Rootsville.eu

Ismo Haavisto OMB (Fin)
tiltle: Hard Stompin' Blues
music: Blues
release date: 2020
label: Z-Trading
info artist: Ismo Haavisto

© Rootsville 2020

 

In deze corona-tijden is het redelijk rustig wat nieuwer werk betreft. Gelukkig komen we hier en daar nog wat tegen dat zeker de moeite is. Neem nu deze, voor ons totaal onbekend Fin, Ismo Haavisto. Deze uit Lahti afkomstige bluesman, speelt al meer dan 30 jaar zijn favoriete muziek. Hij is een uitstekende gitarist en harmonicaspeler en heeft een doorgroefde stem, die de muziek uit de Mississippi Delta zonder moeite overbrengt naar de Finse meren in het Hoge Noorden.

Je hoort de passie en de ziel zo uit zijn songs druipen, te beginnen met de titelsong ‘Hard Stompin’ Blues’ en hij doet dat opnieuw in het aanstekelijke ‘Mama Rollin’ Stone’ De toon verdonkert bij het trieste ‘Died In The War’, en hier weet hij de perfecte sfeer te creêren Met een pittige slide op de Resonator wordt dan het stevige ‘The Dirty Dozen’ ingezet, gevolgd door het knappe, country blues-achtige ‘Right Or Wrong’ en ‘Make My day’ is een fijne meestamper.

Haavisto weet het niveau van de hele plaat hoog te houden met knappe countryblues dat bijwijlen doet denken aan de stijl van Sonny Terry en Brownie Mcghee. De man weet duidelijk waar hij de mosterd vandaan moet halen.

Ik heb enorm genoten van deze plaat die afgeloten wordt met het fijne ‘Sleepin’ Waltz’. Dikke aanrader dit.

tracks:

01. Hard Stompin' Blues
02. Mama Rollin' Stone
03. Died In The War
04. The Dirty Dozen
05. Right Or Wrong
06. Make My Day
07. No Good Man
08. Black Horse Blues
09. Do You Know That Man
10. Bottle Up And Go
11. Old, New, Borrowed And Blue
12. Sleepin' Waltz