© Rootsville.eu

Jack de Keyzer (Can)
tiltle: Tribute
music: Blues - Bluesrock - Soulblues
release date: 2020
label: Blue Star Records
promo: Zeb Media
info artist: Jack de Keyzer

© Rootsville 2020


Jack de Keyzer is een in Engeland geboren Canadese bluesgitarist, zanger, songwriter en producer. Hij heeft twee keer de Juno Award gewonnen, Canada's hoogste muzikale eer, en zeven keer ontving hij Maple Blues Awards, onder meer voor Blues Album of the Year in 2000 en de Lifetime Achievement Award in 2001. Real Blues Magazine bekroonde hem in 2001 tot Live Act Of The Year en heeft hem twee keer Gitarist van het Jaar genoemd.

Zijn carrière omvatte vier decennia. Hij was een voormalig lid van Hamilton-band The Bopcats - een rockabilly-groep, die in de jaren tachtig twee albums uitbracht op Attic Records. Nadat hij The Bopcats had verlaten, werd hij een van The Rock Angels en bracht in 1983 een onafhankelijke EP uit. Zijn solowerk begon in 1989. Zijn eerste cd-release, Hard Working Man, werd geproduceerd door Stacey Heydon. Het album maakte naam voor De Keyzer in de Canadese bluesindustrie door de succesvolle singles "Blue Train", "That's the Way" en "Nothing In the World". De single "That's the Way" bereikte nummer 13 op Rock Radio.

Deze nieuwe "Tribute" is de opvolger van het album "Checkmate" uit 2017 en weerspiegelt de blues en bluesrock van Jack. Het album bevat 13 tracks en laat zijn jaren lange ervaring duidelijk de bovenhand nemen zoals opener en rockende "Are You Ready?". Ook met "Let's Do It" is de affiniteit met bluesrock niet ver weg alvorens over te schakelen op het funky en soulvolle "That’s How We Make Love".

Na de snerpende gitaargeluiden op "Coming Up" belanden we zo op hat van Latin Jazz gespeende "Supernatural". Een mix van latin sound en betere gitaarrifjes à la Santana. Een dosis soulblues krijgen we met "You Turned My World To Blue". Overschakelen van funk met "Just For The Funk" naar de Caribbean reggea is met "Keep The Fire Burning" voor deze Jack de Keyzer een niemendalletje. Een wereldse tribute van deze Jack de Keyzer.

tracks:

01 Are You Ready?
02. On The Money
03. Let’s Do It
04. That’s How We Make Love
05. Coming Up
06. Supernatural
07. Shake (What Your Mama Gave You)
08. You Turned My World To Blue
09. Just For The Funk
10. If My Baby Left Me
11. Keep The Fire Burning
13. Forever