© Rootsville.eu

Jade MacRea (US)
tiltle: Handle Me With Care
music: Soul - Blues
release date: 2020
label: independent
info artist: Jade MacRea

© Rootsville 2020


Met een carrière van 25 jaar en een rijke muzikale geschiedenis doordrenkt van jazz, blues en soul, is Jade MacRae in 2020 de cirkel rond geworden en stapt ze in haar eentje. MacRae's langverwachte nieuwe album, Handle Me With Care, staat gepland voor release in April en is een verzameling van alle originele nummers die een volledige hand van liefde, verdriet, overleving en bevrijding behandelen. Na een lange tijd als zijvrouw van vele legendarische muzikanten (Joe Bonamassa, Jimmy Barnes en Cold Chisel) te hebben doorgebracht, treedt Jade in de zomer van 2020 op de voorgrond tijdens haar eerste Europese solo-tour met EBF Music en ik zal met trots steun geven aan haar onderweg als haar gitarist.

Jade MacRae werd geboren in een muziekleven. Haar moeder (Joy Yates - zang) en vader (Dave MacRae - piano) zijn beiden uitzonderlijke muzikanten en artiesten op zich die hebben getourd en opgenomen met onder meer Van Morrison, Cat Stevens, Gladys Knight, Elvin Jones, Clark Terry, The Buddy Rich Big Band, Chet Baker, Scott Walker, Allan Holdsworth en talloze anderen. Muziek was overal en in het bloed en de muzikale reis van Jades begon op driejarige leeftijd met pianospelen. Viool was de volgende en zag Jade op 13-jarige leeftijd worden toegelaten tot het veelgeprezen Sydney Conservatorium Of Music, waar ze zou blijven studeren tot aan het universitaire niveau, en uiteindelijk de eerste zangeres zou worden die ooit werd toegelaten tot de Bachelor of Music Jazz-cursus.

Rauwe soul, geleverd met een unieke mix van kwetsbaarheid en kracht. De stem van Jade MacRae vertelt duizend verhalen, van vreugde tot wanhoop, met alle sporen van de mensheid ertussenin. Jade's rijke en gevarieerde muziekgeschiedenis kleurt niet alleen haar vocale bezorging, maar ook haar songwriting die de grote RnB-artiesten van de jaren 50 en 60 kanaliseert, en geeft al op jonge leeftijd een hoed aan haar liefde voor jazz.


tracks:

01. Up Above Your Head (3:48)
02. I Choose Love (3:44)
03. No Matter What I Do (5:01)
04. All Over My Face (3:57)
05. Nobody But You (3:44)
06. Oh My Darling (5:37)
07. Let It Ride (3:30)
08. How Long (3:08)
09. Handle Me With Care (7:15)
10. Salt Up On The Rim (3:34)
11. Midnight Air (5:13)