© Rootsville.eu

Janky (US)
tiltle: Hill Country Foot Stomp
music: Country Blues
release date: 2020
label:
Reverb Unit Records
info artist: Janky


© Rootsville 2020


Mij totaal onbekend deze Janky, maar ervaring leert dat dit niets wil zeggen. Janky is een fan van de muziek van Junior Kimbrough en R. L. Burnside, is een singer songwriter uit Austin, Texas. Hij is goed thuis in zowel de blues als de kloppende en hypnotiserende klanken van het heuvelland. Dit is zijn derde volledige cd en hij speelt alle instrumenten (behalve harp) op alles behalve de laatste song.

Janky serveert ons 8 eigen nummers en een interessante cover van de hymne "Amazing Grace", aangepast als onderdeel van het laatste nummer "North Mississippi Amazing Grace." Hij verzorgt de zang, gitaar, bas en footsomp. Cody Cotton speelt harp en geeft wat backing vocals. Het album begint met "Ain't No Reason It’s Just Because" een stampend Hill country nummer, met een vettige en snerpende harmonica. Daarna volgt een meer moderne kijk op countrymuziek uit de Hills met "On My Way Down", met nog meer geweldig harp- en gitaarwerk met een stuwende beat en gewoon een geweldig geluid.

Een kloppende en pulserende beat krijg je in "You Like Mississippi Kudzu" met de gitaar en feedback mooi over de beat heen gelegd."Three Ways From Sunday" is de volgende, een meer rockend opgebouwd nummer. "Southern Vapors" is een mix van rock uit de late jaren 60 en een deuntje dat zo van de hand kan zijn van Junior Kimbrough of R.L. Burnside."Let's Go" is de volgende song met een gitaar die klinkt als Elmore James vermengd met hill country,  in een bluesbreakers-nummer met Cotton’s harp die als een gek over de hele plaats scheurt. "Sho’Nuff  Don’t Know" volgt. Het tempo is hier veel minder hectisch.

"Damned These Old Long Days" is als een hete en luie zomerdag waarbij de hitte opstijgt van de oevers van een rivier terwijl de groove langzaam stroomt. Het is een wilde rit. Rock uit de jaren 60, alternatieve rock, countrymuziek uit de Hills en dan een beetje gospel geven ons een bevredigend en krachtig album met muziek om van te genieten. Het is leuk om een ​​moderne en bijgewerkte versie te zien, waarbij zelfs rock uit de jaren zestig werd gebruikt als middel om het een update te geven.
Ik heb er echt van genoten en fans van hill country blues en rock kunnen hier een middenweg vinden om van te genieten. Sterk aanbevolen!

Tracks:

1. Ain't No Reason It's Just Because
2. On My Way Down
3. You Like Mississippi Kudzu
4. Three Ways From Sunday
5. Southern Vapors
6. Let'r Go
7. Sho'nuff Don't Know
8. Damn These Old Long Days
9. North Mississippi Amazing Grace