© Rootsville.eu

Jay Willie & James Montgomery (US)
tiltle: Cadillac Walk
music: Blues
release date: 2020
label: Zoho Music
info artist: Jay Willie & James Montgomery

© Rootsville 2020

 

Jay Willie uit Connecticut is de frontman van The Jay Willie Blues Band, voor het eerst opgericht in 2001 met Bob Callahan en Bobby T. Torello. Het is een bluesband in Texas-stijl die zowel traditionele als hedendaagse blues speelt.

"Cadillac Walk" is een samenwerking met James Montgomery, zanger en mondharmonica, die tijdens zijn studie aan de Boston University The James Montgomery Band oprichtte. Hij heeft ook met iedereen gespeeld, van Matt "Guitar" Murphy tot Muddy Waters en BB King. Zijn laatste opname was 'From Detroit… To The Delta' uit 2013 met speciale gasten Winter on slide en harpmeester James Cotton. Dit is Montgomery's 17e opname.

Op deze schijf, nieuw gearrangeerde versies van negen geselecteerde covers. De band opent met de Jerry Leiber / Mike Stoller song "Three Cool Cats", de keerzijde van The Coasters "Charlie Brown" uit 1959. Het titelnummer, "Cadillac Walk", werd bekend door Mink Deville in 1977. "Neighbor, Neighbor" was een R n 'B hit voor Jimmy Hughes in 1966.

“(I Can't Get No) Satisfaction” was de mega-hit van Rolling Stones in 1965, en deze versie wordt gezongen door Montgomery, die een fijne harminca speelt zoals Willie zijn solo's op gitaar. Willie weet dat Montgomery er trots op is opgegroeid te zijn in Detroit en Montgomery zingt opnieuw op "Detroit Blues", voor het eerst in de was gezet door Tampa Red (Hudson Whitaker) in 1945, hierbij krijgt Montgomery dat hoge rietgeluid op zijn mondharmonica.

"Give Me One Reason" was een hit uit 1995 Tracy Chapman en het dreef haar carrière voort. "Eatin’ Dry Onions "was er eentje van harpspeler Willie Cobbs. "I'm Yours and I'm Be Hers" en "Mean Town Blues" zijn beide van Johnny Winter, oorspronkelijk opgenomen op verschillende labels in 1969. Het enige origineel, mede geschreven door Jay Willie en Paul Opalach, is het instrumentale "Montgomery Boogie" waarbij de band dit uitstekende album onderstreept.

tracks:

01. Three Cool Cats
02. Cadillac Walk
03. Neighbor Neighbor
04. (i Can't Get No) Satisfaction
05. Detroit Blues
06. Give Me One Reason
07. Montgomery Boogie
08. I'm Yours And I'm Hers
09. Eatin' Dry Onions
10. Mean Town Blues

Musicians:

James Montgomery - Harmonica and vocals
Jay Willie - Guitar Vocals
Paul Opalach - Bass
Bobby T Torello - Drums
Lee-ann Lovelace - Vocals
Kyle Mangold - Backing Vocals