© Rootsville.eu

JD Taylor (US)
tiltle: The Coldwater Sessions
music: Blues
release date: 2020
label: VizzTone Records
info artist: JD Taylor

© Rootsville 2020

 

JD Taylor is de mondharmonica-virtuoos, zanger en frontman van de in Tennessee gevestigde bluesband "Little Boys Blue". Oorspronkelijk opgericht in 1993, blijft hun populariteit groeien. In 2016 brachten ze hun vierde album uit, en voor het eerst op Vizztone, "Tennissippi", gevolgd door 2018 "Hard Blue Space". Deze nieuwe release is het debuut soloalbum van Taylor.

Tien van de elf nummers zijn van de hand van Taylor. Gitaristen Hay en Stone openen "Got Me Where You Want Me", met Hodges op de B-3. "Ooh Wee" heeft een uitstekende slaggitaar en een uitgebreide harp solo. "Nothing Left To Say" is een prachtig vormgegeven soulmelodie uit Memphis met de blazers, de backing vocals van de Jacksons, uitstekend ritme en leadgitaar, en Taylor's fantastische zang.

Gitarist Holiday voegt zich bij Stone op gitaar voor 'Cocomo' met de tekst 'here we go, whoa-oh, here we go, here we go, goin back to Cocomo', terwijl de ritmesectie de basis legt die het mogelijk maakt nog een door Taylor gemaakte harpsolo op de luisteraar los te laten. Holiday en Stone zijn weer te horen op "At First Glance", alweer schitterend gezongen door Taylor en dit op een soulvol gestileerd Stax-achtig deuntje dat doet denken aan Bobby "Blue" Bland.

Gitarist Restivo neemt deel aan "By All Means". Een spectaculair hoornarrangement benadrukt het funky "It Ain’t No Good" met een fantastische gitaarsolo van Holiday."Hanging On" en "Honey, Honey, Baby" zijn alweer twee pareltjes en "Anastasia" is een knap nummer geschreven door Mikey Junior . De afsluiter "The Coldwater Swing" is het enige instrumentale op het album .
Beter dan dit kan het niet. Dit is een sterk aanbevolen schijf  die Taylor zou moeten verheffen tot het hoogste niveau van soulzangharpspelers.

tracks:

01. Got Me Where You Want Me
02. Ooh Wee
03. Nothing Left To Say
04. Cocomo
05. At First Glance
06. By All Means
07. If It Ain't Good
08. Hanging On
09. Honey Honey Baby
10. Anastasia
11. The Coldwater Swing

musicians:

JD Taylor: zang en harmonica
John Hay, Landon Stone, John Holiday: gitaar
Matthew Wilson: bas
Danny Banks: drums
Marc Franklin: trompet
Art Edmaiston: sax
Tierinii en Tikyra Jackson: backing vocals
Guests: Charles Hodges – Hammond, Joe Restivo en Jack Lee – gitaar , Mickey Junior – harmonica en Kevin Houston - percussie