© Rootsville.eu

Jeffrey Halford & The Healers (US)
tiltle: Beware of Worthless Imitations V1 (1999-2019)
music: Americana - Country Soul
release date: october 23, 2020
booking Europe: Rootstown (Kurt De Bont) - Booking NL: Monkeyman (Kees Spruit)
info artist: Jeffrey Halford
promotion: Continental Record Services (CRS)

© Rootsville 2020


Na "West Towards South" uit 2019 is deze "Beware of Worthless Imitations" het nieuwe werk van de uit Dallas TX komende Jeffrey Halford. Zijn eerste eigen band kreeg als naam "The Snappers" en met deze formatie trok hij meer dan 4 jaar de hort op samen met "The Blasters" en "The Beat Farmers". Deze "Beware of Worthless Imitations" werd een verzameling van 20 nummers verspreid over 20 jaar.

Halford is een van de beste songwriters van Californië. Geboren in Dallas, migreerde hij naar Los Angeles (eind jaren 60 en 70) en stoofde zich vervolgens in de blues en rock in Oakland en San Francisco. Jeffrey Halford en The Healers speelden meedogenloos live en deelden podia met Etta James, Taj Mahal, Jimmy Cliff, Los Lobos, Guy Clark, John Hammond en Gregg Allman, om er maar een paar te noemen.

Enkele geweldige artiesten hebben zich bij Halford gevoegd op deze tracks, waaronder Augie Meyers (Bob Dylan, Texas Tornadoes), The Gospel Hummingbirds (Oakland, Californië), Chuck Prophet (Green on Red) en Myron Dove (Santana). De nummers zijn authentieke Amerikaanse rock-'n-roll, soms hard rijdend, maar dan verandert het kanaal in een aantal prachtige balladnummers die je laten drijven op de "Sea of Cortez" in Mexico.

Het gevoel van roekeloze overgave van de band is er altijd geweest. Het is wat mensen ertoe heeft aangezet terug te komen naar hun liveoptredens en door de jaren heen hun verfijnde platen te kopen. Deze opname toont tracks die zijn samengesteld uit acht verschillende releases en hun evolutie als band. Het is geen verrassing dat hun muziek over de vijver is gereisd en dat ze de afgelopen vijf jaar met hun liveshow door de EU toeren.

tracks:

01. Bad Luck
02. Creole Moon
03. Radio Flyer (Chuck Prophet)
04. Lost and Found (Chuck Prophet)
05. Satchels Fastball (The Gospel Hummingbirds)
06. Nine Hard Days
07. Watching the Trains
08. Railbirds
09. Louisiana Man (Augie Meyers)
10. In a Dream (Augie Meyers)
11. Mexico
12. Rainmaker
13. North Beach
14. Two Jacksons
15. Door #3
16. Elvis Shot the Television
17. 10.000 Miles
18. West Towards South
19. Deeper Than Hell
20. Sea of Cortez