© Rootsville.eu

Jenny Reynolds (US)
tiltle: Any Kind Of Angel
music: Singer-songwriter - Americana
release date: 2020
label: Independent
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Jenny Reynolds

© Rootsville 2020


Jenny Reynolds is een Amerikaanse folk singer-songwriter en begon haar carrière met optreden op "Open Mics" in de omgeving van Boston in de vroege 90-ties. Na een enkele jaren met optreden kwam ze haar baan als lerares op te geven om fulltime voor de muziek. Ze verhuisde in 2003 naar Austin, Texas, en was hetzelfde jaar Kerrville New Folk Finalist.

Na een EP en drie volwaardige album, waarvan de laatste dateert van 2008, brengt ze met "Any Kind Of Angel" eindelijk terug een nieuw album uit. Met 9 nieuwe originals en de iconische cover "I'm So Lonesome I Could Cry" van Hank Williams weet ze deze "Any Kind Of Angel" te vullen als een mooi en zeer luisterbaar album. Een certitude is zeker dat haar warme klankkleur nog onveranderd is gebleven.

Het album werd opgenomen in de "Congress House Studio" in Austin TX met als producer Mark Hallman. Werden verder mee aan het album de melodieuze harmony vocals Jennifer Jackson, Jaimie Harris en BettySoo, Scrappy Jud Newcomb op gitaar, Mark Hallman op drums, percussie en Fender Rhodes en Hammond, Olivier Steck op de cornet, Nate Row op de staande bas, Warren Hood op fidle, André Moran op gitaar. Titeltrack "Any Kind Of Angel" wordt nog versterkt door de heerlijke sound van BettySoo op de accordeon.

Openen doet ze met bijzonder veel gevoel voor fingerpicking op "There Is A Road". Het titelnummer "Any Kind of Angel" is ongetwijfeld het hoogtepunt van het album waarbij de fiddle en accordeon een perfecte balans weten te vinden. Onverwacht maar desalniettemin in balans krijgen we op "The Way That You Tease" het jazzy intermezzo van Olivier Steck op de cornet.

Het album sluit af met "I’m So Lonesome I Could Cry", een nummer waar ondanks de jaren nog altijd rillingen ontstaan zeker ook nu bij de bewerking van Jenny Reynolds. Op het album bedankt Jenny nog tal van personen maar wij bedanken in de eerste plaats Jenny Reynolds voor dit prachtige en warm album...

tracks:

01 There Is A Road
02 Any Kind Of Angel
03 The Way That You Tease
04 Dance For Me
05 The Trouble I'm In
06 Love & Gasoline
07 The Way We Say Goodbye
08 Before I Know You're Gone
09 White Knuckle Love (Didn't I Know)
10 I'm So Lonesome I could Cry