© Rootsville.eu

Jeremiah Johnson (US)
tiltle: Unemployed Highly Annoyed
music: Blues
release date: october 30, 2020
label: Ruf Records
info artist: Jeremiah Johnson

© Rootsville 2020


De Amerikaanse blues-muzikant en guitarslinger blijft gestaag aan zijn carrière werken en het Corona virus zal hem daar niet doen mee afstoppen. Bij het Duitse "Ruf Label" brengt Jeremiah Johnson na het album "Straitjacket" en "Heavens To Betsy" nu zijn derde album uit met als alleszegende titel "Unemployed Highly Annoyed". Geboren en getogen in St. Louis begon Jeremiah Johnson reeds op 6-jarige leeftijd met gitaar te leren spelen. Hij lied zich toen inspireren door namen als Alvin Lee, Eric Clapton en Hank Williams Sr. en Jr. Het vormde zo de basis van zijn eigen sound, een sound die zowat alles in zich heeft, blues, rock 'n roll en een vleugje Southern rock.

Het is met dit album en "Heavens To Betsy" in dit verloren jaar 2020. Jeremiah Johnson neemt de gevaren van het COVID-19-virus net zo serieus als zijn muziekcarrière. Maar hoe je het ook bekijkt, de Covid-19-pandemie van 2020 heeft hem in feite zonder werk gezet. Werkloos zijn is zeer irriterend maar niet frusterend is Johnson's reactie op de ongunstige situatie. 2020 begon het jaar goed toen zijn Ruf Records-release, "Heavens to Betsy", debuteerde op # 3 in de Billboard Blues Album-hitlijsten en al snel klom naar de felbegeerde # 1-plek op 11 april.

Met een nummer 1 record en 70+ Europese Tourdata gepland met de "2020 Ruf Records Blues Caravan", Johnson zou een doorbraakjaar hebben voordat alles tot stilstand kwam. Johnson zat maandenlang in quarantaine en besloot dat het tijd was om creatief te worden. Volgens Jeremiah zelf is dit een conceptalbum. Het eindproduct is een eerste klas Blues en Roots Rock album dat vol zit met prachtig gitaarwerk.

Jeremiah Johnson mixt de klanken van het zuiden, met Mississippi River blues en een vleugje countryflair. Emotioneel geladen zuidelijke bluesrock, aangedreven door de passie van de gewone man voor het leven en alle strijd daartussenin. " Unemployed Highly Annoyed" heeft de bliksem in een fles gevangen met deze meesterlijke momentopname van deze moeilijke tijden en is echt een bewijs van zijn talent. Misschien wel de beste plaat van Johnsons carrière, geboren uit de meest uitdagende tijd in zijn leven als muzikant.

Elk van de 7 originele nummers bekijkt verschillende aspecten van de pandemie. Johnson behandelt alles, van het verlangen om uit te gaan en een live concert te zien met "Rock and Roll Music For the Soul", tot de uitdagingen om met je partner om te gaan terwijl je in quarantaine zit in "Love and Sympathy". Het titelnummer "Unemployed Highly Annoyed" heeft een jaren 70-gevoel dat klinkt alsof het live op Woodstock had kunnen worden opgenomen.

Het zuidelijke volkslied "Burn Down the Garden" verklaart dat we het onkruid uit de tuin moeten verwijderen door alles op de grond te verbranden en alles opnieuw te laten groeien met zaden van liefde. "Muddy Black Water" onderzoekt het opzij zetten van trots terwijl je worstelt om je hoofd boven water te krijgen. Het 8e nummer en het enige covernummer is een verbluffende vertolking van de Luther Allison-klassieker "Cherry Red Wine". Johnson laat er geen twijfel over bestaan ​​dat hij in wezen een uiterst bekwame moderne bluesgitarist is.

tracks:

01 Burn Down The Garden
02 Muddy Black Water
03 Cherry Red Wine
04 Daddys Going Out Tonight
05 Unemployed Highly Annoyed
06 Different Plan For Me
07 Love And Sympathy
08 Rock N Roll For The Soul

musicians:

Jeremiah Johnson: Lead vocals and guitar
Paul Niehaus IV: Bass guitar, keys and backing vocals
Tony Antonelli: Drums, percussion and backing vocals