© Rootsville.eu

Jeremiah Johnson (US)
tiltle: Heavens To Betsy
music: Blues
release date: february 14, 2020
label: Ruf Records
info artist: Jeremiah Johnson

© Rootsville 2020


De Amerikaanse blues-muzikant en guitarslinger blijft gestaag aan zijn carrière werken en het onderdak vinden bij het Duitse "Ruf Label" zal hem daarbij geen windeiren leggen. Het is ondertussen al van 2018 geleden dat hij bij dat zelfde label zijn album "Straitjacket" uitbracht. Geboren en getogen in St. Louis begon Jeremiah Johnson reeds op 6-jarige leeftijd met gitaar te leren spelen. Hij lied zich toen inspireren door namen als Alvin Lee, Eric Clapton en Hank Williams Sr. en Jr. Het vormde zo de basis van zijn eigen sound, een sound die zowat alles in zich heeft, blues, rock 'n roll en een vleugje Southern rock.

Later verhuisde Jeremiah Johnson richting Houston TX. waar hij drie opeenvolgende jaren de 'Houston Regional Blues Challenge' op zijn naam wist te schrijven. In 2009 keerde hij terug naar zijn roots en kwam zo de Texas blues en deze van New Orleans in elkaar te verweven om zo zijn eigen sound te creëren

Het nieuwe "Heavens To Betsy" komt uit op 14 february en bevat 12 nieuwe songs. Het tot stand brengen van dit nieuwe album liep niet van een leien dakje. Met producer Pete Matthews werden het soms lange dagen in de studio waardoor deze "Heavens To Betsy" één van de meest intense album werd van Jeremiah Johnson tot nu toe. Je zou zelfs kunnen stellen dat dit album een missieverklaring werd voor Johnson.

Opener is het naar Southern rock overhellende "White Lightning" maar ook bluesrock krijgt de aandacht met nummers als "Tornado" en "Soul Crush". Prachtige soulblues, daar is ook een plaatsje voor op deze "Heavens To Betsy" met het slow bluesje "Ectasy". Daarna wordt het weer alle registers opentrekken met rockende en ronkende rifjes op "American Steel". Op "Leo Stone" klinkt het dan weer of Jeremiah de nostalgische toer wilt opgaan waarna we met "Castles in the Air" de rock 'n roll weer hoogtij viert.

Van Albert King gijng hij dan weer zijn grote hit "Born Under a Bad Sign" lenen maar met het afsluitende "Preachers’s Daughter" bewijst Jeremiah Johnson dat hij zijn eigen indentiteit heeft en zal behouden ook... rock 'n roll baby!

 

tracks:

01. White Lightning
02. Tornado
03. Soul Crush
04. Ectasy
05. Forever and a Day
06. American Steel
07. Showdown
08. Leo Stone
09. Castles in the Air
10. Long Way Home
11. Born Under a Bad Sign
12. Preachers’s Daughter