© Rootsville.eu

Jim Stanard (US)
tiltle: Color Outside The Lines
music: Singer-songwriter
release date: 2020
label: Manatee Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Jim Stanard

© Rootsville 2020


Na "Bucket List" uit 2018 is deze "Color Outside The Lines" het 2de album van de Amerikaanse troubadour Jim Stanard. Jim Stanard leerde op 12-jarige leeftijd gitaar spelen en liet zich later voornamelijk inspireren door Bob Dylan. Toch koos Jim eerst voor een carrière in de wereld van financiën en verzekeringen. Als muzikant en belever van Woodstock in 1969 stond het uiteraard in de sterren geschreven dat ook zijn roeping later in de muziek zou bevinden. Stanard groeide op tijdens het gouden tijdperk van de volksmuziek en bracht een groot deel van de avond door met luisteren naar het legendarische Main Point Coffeehouse ergens in Pennsylvania. Daar zag hij onder meer Tom Rush, Doc Watson en Bruce Springsteen.

Op deze "Color Outside The Lines" krijgt hij de medewerking van Jim's dochter Bethany en folklegende Peter Yarrow van Peter, Paul en Mary en vinden we in totaal 11 nummers terug. Passend bij zijn suggestieve songwriter doet dit album zijn titel alle eer aan. Als producer werd er geopteerd voor Kip Winger en krijgt hij ook ondersteuning van onder meer de Afghaanse Whigs-gitarist Jon Skibic.

Opener is "Home" en net als op "Akansas" verleenden dochter Bethany en Peter Yarrow aan beide nummers hun, vocale talenten. Verder krijgen we nog de originals "Same River", "Witness Protection", "One Time In A Row" en "The Opium Wars". Hierbij komt Jim om fundamentele emotionele waarheden vast te stellen. De lyrische benaderingen resulteren in een album van diepte en menselijkheid. Net als de voorganger "Bucket List" zal ook deze ""Color Outside The Lines" op veel bijval kunnen rekenen.

tracks:

01. Home (feat. Bethany & Peter Yarrow)
02. Same River
03. Witness Protection
04. One Time In A Row
05. Arkansas (feat. Bethany & Peter Yarrow)
06. Fake News
07. Color Outside The Lines
08. When My Truck
09. Each Other’s Minds
10. The Opium Wars
11. Soft And Gentle Smile