© Rootsville.eu

Jimmie Vaughan (US)
tiltle: The Pleasure's All Mine
music: Blues - Rhythm 'n Blues
release: october 30, 2020
label: The Last Music Co.
promotion: Hans Broere Promotion
info artist: Jimmie Vaughan

© Rootsville 2020


Voor de nieuwkomers onder ons, en gelukkig maar dat die er ook nog zijn, is er dit dubbel album van "JimmIe Vaughan". Deze "The Pleasure's All Mine" is geen nieuw album maar een re-relese van Jimmie's succesvolle albums "Blues, Ballads & Favorites" en "More Blues, Ballads and Favorites" uit 2010, album met daarop de heerlijke en soulvolle bluesstem van Lou Ann Barton die toen samen met Bill Willis deel kwamen uit te maken van de "Jimmie Vaughan Band. Als extra wordt ook het "Live" album "Live At C-Boys" uit 2017 uitgegeven met naast het Jimmie Vaughan Trio ook nog Hammond B3 wizzard Mike Flanigin. Ook Mike Flanigin kwam te midden van deze Corona periode in de zomer aanzetten met zijn nieuwe album "West Texas Blues". Deze uitgave is een in de bloemetjes zetten van de 10-jarige album van deze Texaan. Dat Jimmie Vaughan volgens jaar ook nog eens 70 kaarsjes mag uitblazen is zo maar meegenomen.

Jimmie Vaughan begon al sinds zijn tiener jaren met gitaar te spelen. Helaas bij het spelen bij diverse garagerock bands bleef hij evenwel op zijn honger zittenen verhuisde Jimmy richting Austin waar hij een nauwere band kreeg met de blues. In 1974 ontmoette hij Kim Wilson en stonden ze samen aan de wieg van "The Fabulous Thunderbirds". Later vond hij ook hier niet meer zijn draai en voegde zich daarop bij zijn broer Stevie Ray Vaughan. Het enige album Family Style van de Vaughan Brothers verscheen begin 1990 en kreeg in 1991 een  Grammy Award als 'Best Contemporary Blues Album'.

Op 27 augustus 1990 overleed zijn broer Stevie Ray tijdens een helikopterongeluk. Jimmie Vaughan trok zich vervolgens terug uit de muziekbusiness, totdat hij in 1994 zijn solodebuut Strange Pleasures uitbracht. Er volgden Out There (1998) en Do You Get the Blues? (2001). Op het "Shout! Factory" label verscheen in 2010 zijn eerste nieuwe album in lange tijd. Na "Blues, Ballads and Favorites" volgde een jaartje later het logische "More Blues, Ballads and Favorites". Vorig jaar kregen zijn hechte fans heugelijk nieuws met het uitbrengen van het prachtige "Baby, Please Come Home". Alsof Jimmie nooit was weggeweest. Deze "Baby, Please Come Home" telt covers uit diverse era's en opende met Lloyd Price zijn "Baby, Please Come Home". Met "Just A Game" kregen we dan een tearjerker, een genre waar ook Jimmie Vaughan zich bijzonder thuis voelt.

Het herbeleven van de tijd van toen met deze "The Pleasure's All Mine" zal voor zijn nieuwe ontdekkers een zegen zijn maar ook bij de oude rotten onder ons zal een glimlach verschijnen. Tearjerkers als "I'm Leaving It Up To You" van het duo Don Harris en Dewey Terry, met daarop het duet samen met Lou Ann Barton zal ons zo weer doen verlangen naar de dansvloer. In de geest van zijn "Boom Papa Boom' is er ook "Roll Roll Roll" van Guitar Junior. Wat dan gezegd van de million selling hit "Send Me Some Lovin" of de ode aan legende Doug Sahm met diens "Why, Why, Why". Tearjerkers die ons allen meedogenloos doen smelten van nostalgie. Of dit nog allemaal niet genoeg is ontstaat er zoiets als spontaan kippenvel bij het horen van Willie Nelson zijn "Funny How Time Slips Away".

Met het tweede schijfje blijven we in hetzelfde patroon. Met dezelfde vrouwelijke stem van Lou Ann Barton maar ook met de medewerking van stringbender Billy Pitman op de ritmegitaar. ook de blazers nemen een groot deel in van wat "More Blues, Ballads and Favorites" zou moeten zijn. Soulvolle ballads als "Breaking Up Is Hard To Do" brengen weerom duetten van Jimmie en Lou Ann maar hier is er op deze schijf een uitzondering voor het enige instrumentale "Greenbacks", eentje uit 1955 waar Brother Ray dan weer een hit mee scoorde. Shuffelend komen ze zo uit bij "I'm In The Mood For You" met die zo herkenbare klankkleur van Lou Ann Barton. Een album met als signature de fifties en early sixties met onder meer Lloyd Price zijn "Oh, Oh, Oh" en Amos Milburn zijn onherroepelijke chartbuster "Bad Bad Whiskey". Afsluiter van dit kleinood is het in het "Grammy Museum" te Los Angeles opgenomen "Shake A Hand" en zo nog met z'n allen een laatste maal richting dansvloer ;-)

tracks:

CD 01

01 The Pleasure's All Mine
02 Come Love
03 I'm Leaving It Up To You
04 Comin' & Goin'
05 Wheel Of Fortune
06 How Can You Bee So Mean
07 Just A Little Bit
08 Lonely Weekends
09 I Miss You So
10 RM Blues
11 Roll, Roll, Roll
12 Send Me Some Lovin'
13 Why Why Why
14 (She's Got The) Blues For Sale
15 Funny How Time Slips Away

CD 02

01 I Ain't Never
02 No Use Knocking
03 Teardrop Blues
04 I Hang My Head and Cry
05 It's Been A Long Time
06 Breaking Up Is Hard To Do
07 What Makes You So Tough
08 Greenbacks
09 I'm In The Mood For You
10 I Ain't Gonna Do It No More
11 Cried Like A Baby
12 Oh, Oh, Oh
13 I'm Want To Love You
14 The Rain Came
15 Bad Bad Whiskey
16 Shake A Hand