© Rootsville.eu

Joe Louis Walker (US)
tiltle: Blues Comin' On
music: Blues
release date: 2020
label: Cleopatra records
info artist: Joe Louis Walker

© Rootsville 2020

 

Soulful blues fenomeen Joe Louis Walker wordt vergezeld door een groot aantal getalenteerde vrienden en collega's op zijn prachtige nieuwe studioalbum! Een bezige bij deze ouwe rakker want hij is ondertussen al toe aan zijn 26ste plaat!! Fenomenaal dus.

Met gastoptredens van collega-bluesiconen Keb 'Mo', Eric Gales en Albert Lee , Detroit-soulzanger Mitch Ryder, harmonica-virtuoos Lee Oskar, Hot Tuna's Jorma Kaukonen, punkrockzangeres Charlie Harper, legendarische sessiespeler Waddy Wachtel en zo veel meer! Dit album explodeert met het gepassioneerde spel en de fijne melodieën die Walker tot een favoriet hebben gemaakt onder echte bluesliefhebbers.

En zoals ze zeggen, een oude vos verleert zijn streken niet. Hij blijft zichzelf en goed zoals wij hem kennen. Is de plaat perfetc? Ik zou zeggen neen, want er wordt niet contant op hetzelfde niveau gewerkt naar mijn bescheiden mening, maar toch heb ik van deze nieuwe schijf wel degelijk kunnen genieten.

Variatie zit er wel degelijk in gaande van het Santana-achtige ‘Feed The Poor’ , vette Chicagoblues met de titelsong ‘Blues Comin’ On’ en wat funky ondertonen in ‘Uptown To Harlem’ en ‘Come Back Home’. We vinden zelf een vleugje soul in ‘Someday, Somewhere’. In nummers als ‘The Thang’ voegt Jesse Johnson (gitarist van Prince’s The Time) een verzengende gitaar toe die bijdraagt ​​aan het stuk in plaats van het te smoren. Keb ’Mo’ is een artiest van de old school blues en ‘Old Time Used to Be’ is een echte Walking Blues stomp.

Dit is een echt solide en aangename blues-soulalbum van een veteraan die het nog steeds heeft - de blues - en de ziel.

tracks:

01. Feed The Poor (Feat. Jorma Kaukonen)
02. Blues Comin' On (Feat. Eric Gales & Dion)
03. Someday, Someway (Feat. Carla Cooke & Lee Oskar)
04. The Thang (Feat. Jesse Johnson)
05. Old Time Used To Be (Feat. Keb' Mo')
06. Come Back Home (Feat. Mitch Ryder)
07. Bowlegged Woman, Knock-Kneed Man (Feat. Waddy Wachtel)
08. Awake Me Shake Me (Feat. Carla Cooke)
09. Lonely Weekends (Feat. David Bromberg)
10. Seven More Steps (Feat. Albert Lee)
11. Uptown To Harlem (Feat. Jellybean Johnson)
12. 7 & 7 Is (Feat. Charlie Harper)