© Rootsville.eu

Joe Nolan (Can)
tiltle: Drifters
music: Singer-songwriter
release date: 2020
promotion: Klanderman Promotion
info artist: Joe Nolan

© Rootsville 2020


Na zijn EP "Rootsy House Sessions" is deze "Drifters" te opvolger van de Canadese singer-songwriter Joe Nolan. Het begon voor Joe Nolan allemaal met zijn debuutalbum "Goodbye Cinderella", een plaat die niets dan uitstekende recensies mocht ontvangen.

Nolan, die wordt aangekondigd als een geweldig rock wonderkind, is een Canadese ster om op te letten in 2020 terwijl hij blijft bouwen op het enorme jaar dat volgde op zijn In 2018 onafhankelijk uitgebracht album Cry Baby. In die tijd speelde Nolan meer dan 175 shows in Noord-Amerika en zes Europese landen, de meeste op reis in zijn trouwe Dodge Caravan uit 2003. Onderweg nam hij ook de EP "Rootsy House Session"s in Zweden op en tekende hij deals met Mongrel Music Agency (Chuck Prophet, Lake Street Dive), evenals het Europese label Rootsy Records (John Prine, Patti Griffin, Anderson East). Zijn werk verdiende ook de Cobalt-prijs voor songwriting bij de Maple Blues Awards 2018, en Blues Artist Of The Year bij de Edmonton Music Awards. Bovendien werd Nolan genomineerd voor Roots Solo Artist Of The Year op Breakout West 2019, waarmee een echt gedenkwaardige comeback werd afgesloten, die zich nog in de beginfase bevindt.

Op zijn nieuwe album Drifters zet de in Alberta wonende singer-songwriter Joe Nolan de afgelopen twee jaar een opmerkelijke creatieve run voort, waarbij hij tot op het bot doordringt met een overwegend akoestische collectie van 10 nummers. Drifters begint de volgende etappe van die reis, gemaakt bij Riverdale Recorders in Edmonton met ingenieur Scott Franchuk, die vers materiaal gebruikt dat tijdens het touren is geschreven en combineert met nummers die dateren uit de late tienerjaren van Nolan. De rode draad tussen hen komt echter tot uiting in de titel van het album, liedjes van verlangen, reislust en verloren liefde.

In het verleden heeft Nolan verklaard dat zijn definitie van rock-'n-roll een artiest is die hun hart zonder angst op en naast het podium laat bloeden. Er is waarschijnlijk geen betere manier om Drifters te beschrijven, aangezien Nolan er nogmaals op wijst dat hij bereid is diep in de donkere hoeken van zijn psyche te duiken. Het is een eigenschap die hem in goed gezelschap brengt met artiesten waarmee hij het afgelopen decennium op podia heeft gezeten, van Wilco en Shakey Graves tot The Strumbellas en Hawksley Workman. Hij kan worden gecategoriseerd als een rootskunstenaar, maar Nolan wil nooit dat die tag hem volledig definieert. Door zich te laten inspireren door vintage rock 'n roll, blues, country en punk, wil hij grenzen verleggen met elke plaat die hij maakt.

tracks:

01. Kisses in the Dark
02. River
03. Tupelo Honey
04. Jaguar
05. Maybe We Didn’t Get Our Timing Right
06. Rose Marie’s House
07. Missing
08. Everybody Wants Somebody to Love
09. One Of These Days
10. How I Used To Be / Outro