© Rootsville.eu

John Blek (Irl)
tiltle: The Embers
music: singer-songwriter - folk
release date: february 07, 2020
info artist: John Blek
booking: Salmon Bookings (Jan Muylaert)

© Rootsville 2020


Wanneer de nood aan onthaasting het hoogst is dan is met John Blek's nieuwe album "The Embers" de redding nabij...

John Blek is een Ierse singer-songwriter bekend uit het Folk milieu die gekend is om zijn mooie en bijzonder breekbare nummers. Songs die gekenmerkt zijn door poëtische teksten. John is ook bekend met zijn band als "John Blek & The Rats" maar kende als solo artiest zijn doorbraak in 2017 met het album "Catharsis Vol.1". Daarna kwam er met "Thistle & Thorn" een opvolger door het gevolg van een lang verblijf in het ziekenhuis wegens een mysterieuze ziekte. Het is ook op de "International Folk Music Awards 2018 dat zijn nummer "Salt in the Water" werd genomineerd voor "Song of the Year".

"The Embers" werd opgenomen met als producer Brian Casey en met bijdragen van Mick Flannery, Matthew Berrill en Davie Ryan en zo bevinden we ons in de folk van Ierland. Negen nummers zoals we John Blek wel kennen, alle negen even breekbaar als bloedmooi. Dit in contrast met zijn door humor gespekte concerten.

Opener van dit rust brengende album is "Empty Pockets", een bijzonder intiem nummer welk simultaan staat met de andere acht songs. Ook het daaropvolgende "Death & His Daughter" is een prachtige original van deze moderne minnestreel. Trouwens zijn alle nummers op deze "'The Embers" van de hand van John Bleck.

"Flame" is een nummer dat misschien ook als donker mag worden ervaren maar mede door de lichte 3/4 maat komt het toch enigszins anders bij je binnen. Op "Revived" krijgt John een helpende hand toegestoken van folk eminentie Mick Flannigan. Nood aan een intieme en rustig avondje folk kijk dan op de kalender met optredens in o.a. 't Schaliken in Herentals, Den Bascuul in Eksaarde en Barzoen in Turnhout.

tracks:

1 Empty Pockets
2 Death & His Daughter
3 Ciara Waiting
4 Flame
5 Old Hand
6 Revived
7 Hell or High Water
8 The Haunting
9 Walls