© Rootsville.eu

John Cee Stannard (UK) († march 17, 2020)
tiltle: When The Time Is Right
music: Folk - Roots - Blues
release date: may 01, 2020
label: Castiron Recordings
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: John Cee Standard

© Rootsville 2020


Deze tweede release van de inmiddels overleden John Cee Stannard heeft als titel "When The Time Is Right" en wordt uitgebracht op 01 mei 2020. Op dit album verschijnen zijn kompanen van bij "Blues Horizon", met name Howard Birchmore en Mike Baker samen met Spencer Couzens, Craig Broadfoot, Les Calvert, Nick Pentelow en Dean Robinson. Het resultaat betreft hier een album met 12 nummers waarvan er enkele zijn geschreven tijdens een wedstrijd "song-writing" in augustus van vorig jaar.

Opener is het vrolijke ragtime "A Little Bit More" waarna we ons opmaken voor het met blazers geïnspireerde "Biscuits At Two" en dan krijgen we zo de John Cee Stannard die me het beste aanspreekt, samen met zijn "Blues Horizon" full straight ahead! Hoe meer het album evolueert, des te bluesier het wordt zoals op de ballad "Nothing In The World". Een wel doordacht album dat me in deze barre tijden terug de moed gaf om te gaan beschrijven. Ook de shuffle " Late In The Evening " brengt ons volledig in the mood.

De diversiteit in zijn muziek is altijd wel een pluspunt geweest tijdens zij n meer dan 50-jarige carrière waarbij hij het voorrecht kende om samen te werken met getalenteerde muzikanten. Het begon, voor John Cee Stannard allemaal bij het oprichten van de folkgroep "Tudor Lodge" in 1968. Samen met Roger Strevens trokken ze zo al duo meteen doorheen Engeland. Later sloot ook de Amerikaanse zangeres en fluitiste Ann Steuart zich aan bij dit duo.

Met jazzy-ragtime op "Upstate New York" gaan we muzikaal weerom even terug in de tijd. Bij het lezen van de titels viel meteen een nummer op en dat was "Roll In My Sweet Baby's Arms" en even dachten we dat Stannard terug greep naar die alom bekende American traditional maar het bleef bij een original wel een ritme "Flatt & Scruggs" waardig. Na deze vrolijke boost gaat John Cee Stannard er met zijn kompanen er al rockend uit met "Still Wild".

tracks:

01 A Little Bit More
02 Biscuits At Two
03 Nothing In The World
04 Late In The Evening
05 Go Now
06 Upstate New York
07 Devil Behind Closed Doors
08 When The Time Is Right
09 Why Did It Take So Long
10 Devil Gonna Take My Soul
11 Roll In My Sweet Baby's Arms
12 Still Wild