© Rootsville.eu

John Primer & Bob Corritore (US)
tiltle: The Gypsy Woman Told Me
music: Blues
release date: may, 2020
label: VizzTone Records
info artist: John Primer - Bob Corritore

© Rootsville 2020

 

Het is altijd uitkijken naar elke nieuwe release wordt Bob Corritore, die de krachten bundelt met veteraan Chicago-gitarist / zanger John Primer voor volgend uitstekend album, “The Gypsy Woman Told Me” . Ben een grote fan van beiden, dus steeds verlekkerd op het nieuwe werk. De plaat is gewoon solide en zonder franjes. Het is moeilijk om een ​​favoriet fragment uit de dozijn nummers op het album te kiezen, omdat ze allemaal uitstekend zijn.

De muziek op “The Gypsy Woman Told Me” kwam uit twee verschillende sessies: één in Kid Andersen's Greaseland-faciliteit in Noord-Californië en de andere in Clarke Rigsby's Tempest Recording in Arizona. De achtergrondmuzikanten variëren afhankelijk van de sessie, waaraan enkele geweldige bluesspelers deelnemen.

Het album begint met Primer die Elmore James-achtige gitaar speelt op de Chuck Willis-klassieker "Keep A-Driving", en we krijgen geweldige pianospel van Bob Welsh. De titeltrack, een cover van Muddy Waters, komt hierna, met Welsh die de yvories weer kietelt en Primer een aantal hele mooie gitaarlicks  aflevert. Maar het beste deel van dit nummer is de diepe blues harmonica solo van Corritore.

Primer is nu ver in de zeventig, maar zijn stem heeft nog steeds veel kracht, wat we te horen krijgen op de up-tempo blues, "Knockin 'On Your Door". Primer en Corritore trekken vervolgens het land in voor een duet over hun versie van Lil 'Son Jackson's "Gambling Blues". Dit nummer geeft echt het back porch gevoel weer. Drummer June Core drijft een voortstuwende beat op het uptempo "Little Bitty Woman", een Primer-original waarop de ster van de show een vlammende slide-gitaar speelt. Het tempo vertraagt ​​aanzienlijk op het volgende nummer, een zeer hypnotiserende versie van "Walking The Back Streets And Crying". Jimi "Primetime" Smith doet mee op gitaar op de funky mid-tempo JJ Cale-cover, "I Got The Same Old Blues", met Corritore halverwege met een monsterharmonica-solo.

Corritore en Welsh delen de schijnwerpers op Rice Miller's mid-tempo shuffle, "My Imagination", gevolgd door een geweldige versie van Jimmy Reed's "Let's Get Together". Jimmy Rogers-fans zullen blij zijn met de langzame blues, "Left Me With A Broken Heart", die Corritore zijn innerlijke Little Walter laat oproepen met een zeer expressieve harmonica. "Walked So Long" is een ander origineel nummer van Primer, dit is een griezelige countryblues met echo in de zang en Corritore laat zijn mondharmonica de noten uitschreeuwen.

Het album wordt afgesloten met een stevige blues shuffle, "Ain't Gonna Be No Cuttin 'Loose", waarbij Primer weer veel op Elmore James lijkt met een hardcore Chicago blues gitaar en veel kracht in zijn stem steekt. Billy Flynn doet ook mee op gitaar en verdubbelt het plezier dat we van het nummer krijgen. Dit is duidelijk het betere werk. “The Gypsy Woman Told Me” is van begin tot eind een juweeltje. Primer laat ons zien dat hij het nog altijd heeft. De schijf is echt een knaller.

tracks:

01. Keep A-Driving
02. The Gypsy Woman Told Me
03. Knockin’ On Your Door
04. Gambling Blues
05. Little Bitty Woman
06. Walking The Back Streets And Crying
07. I Got The Same Old Blues
08. My Imagination
09. Let’s Get Together
10. Left Me With A Broken Heart
11. Walked So Long
12. Ain’t Gonna Be No Cuttin’ Loose

Musicians:

John Primer - Vocals, Guitar
Steve Bell - Harmonica
Ronnie Hicks - Keyboard
Charlie Kimble - Sax
Lenny Media - Drums
Chuck A Luck - Bass
Aliya Prime - Vocal
Billy Flynn - Guitar