© Rootsville.eu

Johnny Rawls (US)
tiltle: Where have All The Soul Men Gone?
music: Blues - Soul
release date: 2020
label: independent
info artist: Johnny Rawls

© Rootsville 2020


Johnny Rawls is wat ze noemen een blues soul legend. Waarschijnlijk werd daardoor de term “soul blues” uitgevonden om zijn aanstekelijke muziek te beschrijven. De man heeft een meer dan rijk gevulde carrière en brengt op meer dan geregelde tijdstippen nieuw werk uit, zo ook deze schitterende “Where Have All The Soul Men Gone”.

Heel de schijf ademt soul van de eerste tot de laatste noot , te beginnen met de titeltrack die ons onmiddellijk op het goede spoor zet met de warm klank van de blazers. Tel daarbij de warme , soulvolle stem van Johnny, en je nadert de perfectie.

‘Bottom To The Top’ gaat verder op hetzelfde élan en is een live-opname. ‘Can’t leave It Alone’ doet denken aan wijlen Sam Cooke en eigenlijk is het hele album een ode aan de gouwe ouwe soulmuziek. ‘Keep Doing My Thing’ open met een fijn stukje Hammond met daarchter alweer de warme klanken van de blazers die op deze plaat een prominente rol spelen. De backing vocals op deze track geven het geheel een swingend tintje en je krijgt zin om de beentjes te strekken.

‘Love, Love, Love’ is een mooie soulballad met fijne gitaarlicks, een tegelplakker gelijk ze bij ons zeggen. Met alweer de blzersectie op de eerste rij gaat het tempo terug omhoog met ‘Money’ en extra chachet met de warme stem van Johnny die het geheel alweer naar een hoger niveau tilt. Idem dito met ‘Twon Too Small’. We gaan dan wer de trage tour op met ‘time’, alweer een schitterende ballad. ‘Baby, Baby, Baby’ is een funky piece of art en zet aan tot dansen en met ‘Calling On Jezus’ krijgen we het beter gospelwerk met stevige hammond in het begin en de typische meerstemmigheid die je in een goede gospelsong kan verwachten. Halleluja brothers and sister, Johnny Rawls heeft hier al weer een schitterend stukje afgeleverd. Een héél dikke aanrader mijn gedacht.

tracks:

01. Where Have The Soul Men Gone
02. Bottom To The Top (Live)
03. Can't Leave It Alone
04. Keep On Doing My Thing
05. Love, Love, Love
06. Money
07. Town Too Small
08. Time
09. Baby, Baby, Baby
10. Calling On Jesus