© Rootsville.eu

Johnny Rawls (US)
tiltle: Live in Europe
music: Blues - Soul
release: 2020
info artist: Johnny Rawls
label & distribution: Continental Record Services (CRS)

© Rootsville 2019


Er zijn er niet veel meer over, maar we hebben nog steeds vertegenwoordigers van de gouden eeuw van soulmuziek. Een van de mensen die nog steeds actief is, is de geweldige Johnny Rawls.  De zanger, gitarist, arrangeur, componist en platenproducent van Missouri heeft met dit album een ​​goed voorbeeld uitgebracht dat volledig is bewaard gebleven als getuigenis van zijn ronde door Europa vorig jaar.


photo Johnny Rawls @ Marc Bouillon

“Live in Europe” is de twintigste release van Rawls en om hem te vergezellen koos Rawls het Turks-Duitse trio The Özdemirs en Italiaanse toetsenist Alberto Marsico. Het album is de weerspiegeling van het concert in Bischofsmühle in Hildesheim, Duitsland waaraan twee nummers zijn toegevoegd, een Stormy Monday-versie van T Bone Walker uitgevoerd met de soul blues zoetheid van Bobby Bland, dat werd opgenomen tijdens een concert in Vejle, Denemarken en de studio-opname maar in een enkele opname van het eerbetoon aan Otis Clay “I Miss To Otis Clay”.

Het album opent met een fantastische interpretatie van “Beast of Burden”  die het malafide aroma van het origineel achterlaat voor een meer vettige en soulvolle interpretatie. Soul-klassiekers zoals James Carr's “Pouring Water on a Drowning Man” met de geweldige Hammond van Marsico, Tyrone Davis's “Turning Point”, een formidabele versie van een van zijn meesters, de funky sound van “Into Something (I Can't Shake Loose )”, en klassiekers uit de discografie van Rawls zoals ‘Can I Get It’,’ Lucy’ of ‘Country Boy’.

Het resultaat is een opmerkelijk ouderwets soul-bluesalbum, geen kunstgrepen of fratsen. Een live show waar u kunt genieten van de nabijheid van de zanger en zijn band.

tracks:

01. Beast Of Burden
02. Country Boy
03. Too Weak To Fight
04. Can I Get It
05. Turning Point
06. Stormy Monday
07. Into Something (Can't Shake Loose)
08. Pouring Water On A Drowning Man
09. Lucy
10. I Miss Otis Clay

Muscians:

Johnny Rawls: zang
Erkan Özdemir: bas
Kenan Özdemir: gitaar
Levent Özdemir: drums
Alberto Marsico: toetsen