© Rootsville.eu

Jonathan NG (US)
tiltle: The Sphynx (EP)
music: Jazz
release date: 2020
info artist: Jonathan NG
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2020


Jazzviolist, vocalist en bandleider Jonathan Ng heeft het grootste deel van zijn leven muziek gemaakt die mensen beweegt. Hij is gespecialiseerd in de stijl van swing-jazz in kleine groepen, waarbij hij muzikale virtuositeit combineert met emotionele expressie. Jonathan bezit ook een unieke kennis van swing dance bandleading gebaseerd op zijn expertise als een lindy hop, balboa en bluesdanser. Of hij nu voor een zittend publiek speelt of voor een volle vloer van dansers, Jonathan wil de vonk delen die hem voor het eerst verliefd maakte op de opnames van Django Reinhardt en Count Basie.

De uitvoeringen van Jonathan combineren een muzikale scherpte voortgekomen uit jarenlange klassieke training met een boeiend showmanship verzoet spelen aan talloze overvolle rockclubs. Als lid van de swing-ragtime-band Ellis Dyson & the Shambles toerde Jonathan door de oostelijke Verenigde Staten op podia variërend van de Cat's Cradle in North Carolina tot de Mercury Lounge in New York.

Jonathan trad op met veel van de belangrijkste muzikanten van zowel de swing- als zigeuner-jazzscènes, waaronder Gordon Webster, Greg Ruby, Josh Collazo, Christiaan Van Hemert en Katherine Whalen (van de Squirrel Nut Zippers). Hij trad ook op als onderdeel van zowel dance- als muziekfestivals, waaronder Djangofest Northwest, Hot Rhythm Holiday en IBMA World of Bluegrass. Jonathan is momenteel gevestigd in Seattle, Washington.

Met een geluid dat doet denken aan swing met een kleine groep uit de jaren 30 en 40, wil Jonathan Ng met zijn tweede release, The Sphynx, hoofden knikken en voeten tikken. De arrangementen op deze 6-song EP zijn een eerbetoon aan enkele van de belangrijkste bandgroepleiders uit het swingtijdperk, terwijl ze vegende harmonie-saxofoon-harmonieën, acrobatische instrumentale solo's en de aanstekelijke grooves van een all-star ritmesectie presenteren.

tracks:

1. The Sphynx
2. Maelstrom
3. Rockhouse Pt. 1 & 2
4. Gin Mill Special
5. Embryo
6. Stardust

musicians:

Jonathan Ng (pronounced “ing”): Violin
Albert Alva: Tenor Saxophone
Luca Pino: Guitar
Chris Dawson: Piano
Seth Ford-Young: Upright Bass
Josh Collazo: Drums