© Rootsville.eu

Jono Manson (Can)
tiltle: Silver Moon
music: Singer-songwriter - Americana
release date: april 10, 2020
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Jono Manson

© Rootsville 2020


Met medewerking van namen als er zijn Warren Haynes, Joan Osborne en Terry Allen brengt "Jono Manson" in april van dit jaar zijn 10de solo album "Silver Moon" uit. Een verkwikkend album waarmee deze songwriter met 13 nummers een tijdloos aspect komt te creëren. Een mix van Americana en rock 'n roll met af en toe een knipoog richting de populaire richting van onze muziek.

Het begon allemaal vijf decennia geleden en al heeft Jono misschien niet de absolute top bereikt toch is zijn erfenis is verzekerd. De singer-songwriter, producent en smaakmaker is iets van een roots rock-icoon geworden. In de jaren tachtig en negentig was hij de peetvader van de beroemde Nightingale Bar-scene van NYC.

Openen doet Jono Manson in zuivere Americana met "Home Again To You", ook het daarovolgende kan je thuisbrengen in deze categorie. Jono wordt op dit album begeleid door Jason Crosby op Hammond en Warren Haynes op gitaar. Jono zal altijd worden geassocieerd met New York City, hoewel hij sinds 1992 in Santa Fe, New Mexico woont. Zijn time-out West heeft zijn artistieke palet uitgebreid, zijn esthetiek verrijkt met een aardse Americana-kwaliteit die subtiel door deze "Silver Moon" loopt.

Door het uitbrengen van dit album mag Jono Manson stilaan als een roots-rock icoon gaan worden bestempeld. De Hammond grooves lopen als een rode draad doorheen deze 13 prachtige nummers. Ook de titeltrack is een pareltje en hierop geen uitzondering. Het overkoepelende thema van het album is een zilveren maan en is een bijproduct van zelfreflectie dat later in zijn het leven komt. De beeldtaal is hier vol met sterfelijkheid. Daar waar er in "The Christian Thing" zich een lichte vorm van gospel reflecteerd is "Face The Music" dan weer op en top rockend. Funky en een talkin' blues krijgen we met het afsluitende "The Wrong Angel".

tracks:

01 Home Again To You
02 Only A Dream
03 Silver Moon
04 Loved Me into Loving Again
05 Have a Heart
06 I Believe
07 I'm a Pig
08 Shooter
09 The Christian Thing
10 Face The Music
11 Everything That's Old (Again is New)
12 Every Once in a While
13 The Wrong Angel