© Rootsville.eu

Jorge Pérez-Albela (US)
tiltle: The Time is Now
music: Jazz
release date: july 10, 2020
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Jorge Pérez-Albela

© Rootsville 2020


Drummer, percussionist en docent Jorge Perez-Albela brengt op 10 juli de release uit van zijn album "The Time is Now". Bekend om zijn bekwame werk als sideman met artiesten als Maria Schneider, Bert Seager, Danilo Perez, Sofia Rei en Sissy Castrogiovanni, Perez-Albela biedt het publiek zijn eerste kennismaking als bandleider. Dit pittige amalgaam van de jazzinvloeden van de percussionist en zijn Zuid-Amerikaanse roots bevat ritmes uit Peru, Argentinië, Brazilië, Afrika en India. The Time is Now bevat zanger Jorge's echtgenoot Sissy Castrogiovanni, pianist Tim Ray, bassist Jesse Williams, gastartiesten saxofonist Lihi Haruvi, zanger Santiago Paredes, trompettist Phil Grenadier naast Jorge op drumstel, Peruaanse cajon, percussie en zang. Dit album is opgenomen en gemixt door Grammy-winnaar sound engineer Rob Griffin. Jorge Pérez-Albela, geboren in Lima, Peru, begon op 16-jarige leeftijd met drummen. Hij komt uit een lange rij muzikanten en docenten, waaronder Isidoro Purizaga, Rafael "Pocho" Purizaga en Kike Purizaga.

De tien nummers waaruit The Time is Now bestaat, weerspiegelen een scala aan muzikale tradities en zijn verbonden door een jazzgevoel. Geïnspireerd door het gezegde 'Muziek verenigt ons. Het album begint met een track getiteld "The Mirror". "Dit nummer is een reis van dualiteit naar gemeenschap, en weerspiegelt het idee dat we vastzitten in een wereld van tegenstrijdige tegenstellingen. We demoniseren de ander en heiligen onszelf, zonder het te beseffen, we maken allemaal deel uit van hetzelfde. Het nummer nodigt ons uit om verbinding te maken vanuit het hart, onze overeenkomsten te omarmen en het beste in elkaar te zoeken, 'zei Perez-Albela, nadenkend over de oorsprong van het album. Het stuk begint met de ritmische overpeinzingen van Pérez-Albela, die de vurige, gepassioneerde stem van Sissy Castrogiovanni inluidt. Pianist Tim Ray improviseert en demonstreert zijn verbluffende lyrische melodieuze uitvinding.

"A Mis Padres" is een eerbetoon aan Jorge's ouders. De tekst 'Ik wil het licht in jou zijn' verwijst naar de weerspiegeling van liefde tussen ouders en kinderen. De teksten eren de nalatenschap van Jorge's ouders, hun levenslange zoektocht naar waarheid, groei en vertrouwen in iemands roeping. Beginnend met een uitgekleed bas-, cajon- en zangtrio en uit te breiden tot een volledig ensemble-stuk, toont het nummer de geweldige dynamische gevoeligheden van de groep. De track bevat ook prachtige solo's van pianist Tim Ray en bassist Jesse Williams en toont de kracht achter de gepassioneerde zang van Sissy Castrogiovanni.

De herhaalde ostinato-figuur en vurige zang van Sissy gaan ver in het creëren van de humeurige sfeer van "El Reto". Jorge schreef "El Reto" tijdens een bijzonder uitdagend deel van zijn leven. Thema's van isolatie, wanhoop en hoop kruisen elkaar. In het begin roepen de teksten de angst op voor een uitdaging, die als onoverkomelijk wordt ervaren. Maar naarmate het lied vordert, ligt er hoop en de overtuiging dat alles overgaat. 'Je buik kondigt de dageraad aan' is een metafoor voor wedergeboorte. Het refrein, een krachtpatser van moed en hoop, draagt ​​de boodschap dat we niet alleen zijn. Wanneer we het proces vertrouwen en de liefdevolle steun van anderen omarmen, kunnen we de moeilijkste tijden doormaken.

"Hope (The Time Is Now)", het laatste nummer van het album, vat de energie van de volledige release samen. De teksten "Hoor je hart, mijn hart, ons hart, de tijd is nu" zijn een uitnodiging om te leven in overeenstemming met ons wijze innerlijke zelf. Het nummer is evenzeer een bekentenis van hoop als een oproep tot actie om onze innerlijke stemmen nooit het zwijgen op te leggen; om te leven en je talenten, passie en visie te delen.

tracks:

01 The Mirror
02 A Mis Padres
03 Shining Star
04 Gratitude
05 N.I.T.T.
06 El Reto
07 Raices (Ritme De Negros)
08 Viento De Los Andes
09 Pra Brasil
10 Hope