© Rootsville.eu

Jose Ramirez (CR)
tiltle: Here I Come
music: Blues
release date: may 29, 2020
label: Independent
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info artist: Jose Ramirez

© Rootsville 2020


Met Jose Ramirez kunnen we stellen da we hier de Costa Ricaanse Blues Ambassador voor de kiezen krijgen. Zijn nieuwsta album "Here I Come" zal op 29 mei op de markt komen. Jose Ramirez heb ik nog maar één enkele keer "live" kunnen aanschouwen en dat was samen met "The Mojo Workers" bij onze vrienden van "KTBA" in het Nederlandse Vierden.


photo Jose Ramirez © Rootsville

Op 32-jarige leeftijd is Jose Ramirez een van de belangrijkste bluesartiest van Costa Rica en speelde hij met enkele van de grootste namen in de bluesindustrie. Om er een paar te noemen. deze artiesten zijn onder meer Anson Funderburgh, Mark Hummel, Bryan Lee, Shawn Holt en Albert Castiglia. Jose beleefde een paar jaar de American Blues-scene en speelde in een aantal van de beste Blues-clubs van het land, waaronder Buddy Guy’s Legends en Rosa's in Chicago, en The Bradfordville Blues Club in Florida. Hij speelde ook op enkele van de grootste Blues-festivals in de Verenigde Staten, zoals het Washington D.C. Blues Festival en het Bonita Springs Blues Festival in Florida. Hij behaalde dit jaar met zijn band de 2de plaats op het "IBC" in Memphis.

Ramirez opent het album door naar de bron te gaan met het titelnummer, ‘Here I Come,’ een blues shuffle, waarin hij de namen controleert van de helden die hem zijn plaats in de wereld lieten zien zou moeten zijn. De blazerssectie grijpt in op de zoete, swingende ballad 'I Miss You Baby', die een melodieus bed waarmee hij zich kan uitstrekken met zijn stem en gitaar op de T-Bone Walker klassieker uit begin jaren '50.

Funderburgh levert een icepick-leadgitaar op de uitdagende Op ‘Gasoline and Matches krijgen we een Anson Funderburgh aan het werk en op One Woman Man krijgen we een meer stoere Ramirez aan het werk. Stellaire piano opent het slinkse ‘Goodbye Letter’ en het hoorngestuurde liefdeslied ‘The Way You Make Me Feel, ’is een zoet gerecht van Memphis soul stew, terwijl de langzaam brandende drag shuffle,‘ Three Years 'is een smakelijke portie diepe blues.

Met De "Texas horns" brengt pt Ramirez de soulballad ‘As You Can See’ en kunnen we van Jim Pugh en zijn weelderige Hammond B3 genieten op de grooves van R&B nummer 'Waiting For Your Call’. De inspiratie van liedjes van Robert Johnson is dat ze onbeperkte interpretaties mogelijk maken. Ramirez neemt volledig profiteren van zijn funky, langzame en soulvolle vertolking van ‘Travelling Riverside Blues,’ Het album sluit af met een andere drive shuffle, 'Stop Teasing Me', en zo kan Jose Ramirez uit Midden-Amerika ons laten horen hoe hij de blues weet te spelen.

tracks:

01. Here I Come
02. I Miss You Baby
03. Gasoline And Matches
04. One Woman Man
05. Goodbye Letter
06. Way You Make Me Feel
07. Three Years
08. As You Can See
09. Waiting For Your Call
10. Traveling Riverside Blues
11. Stop Teasing Me

musicians:

Jose Ramirez: guitar, vocals
Anson Funderburgh: guitar on #3,7
Jim Pugh: keyboards
Wes Starr: drums
Nate Rowe: bass

The Texas Horns:

Kaz Kazanoff: saxofoon
Al Gomez: trompet
John Mills: saxofoon