© Rootsville.eu

Josh Smith (US)
tiltle: Live At The Spud
music: blues - bluesrock
date: 2020
label: Flat V Music
info artist: Josh Smith
promotion: M2 Music Group (Dirk Osterhaus)

© Rootsville 2020


Je volledig komen te onderwerpen aan de 21st century blues dan kan je hoegenaamd niet om Josh Smith heen. We herinneren uiteraad nog zijn album 'Born To Grow' uit 2018. Nu is er een "Live" release met als titel "Live At The Spud", een album dat reeds in 2018 werd opgenomen in "The Bakes Potato" in Studio City Cal. met als ritme sectie Travis Carlton op basgitaar en Gary Novak op drums.

Josh Smith werd geboren in Middletown CT. maar verhuisde al vlug richting Florida in de naburigheid van Fort Lauderdale. Amer 3 kreeg hij al zijn eerste gitaar en op 6-jarige leeftijd begon hij met lessen te volgen. Josh werd al vlug blootgesteld aan de blues en luisterde vaak naar namen als Muddy Waters, B.B. King, Albert King en T-Bone Walker. Ook toen al ging zijn interesse veel verder en bezocht hij concerten van de Allman Brothers, de Rolling Stones en Bruce Springsteen.Zijn debuutalbum "Born Under A Bad Sign" bracht hij uit toen hij amper 14 was.

Het album brengt een weergave van de laatste 15 jaar in Josh zijn carriére met als opener is "How Long". Hierna krijgen we meen meer dan 13 minuten durende epos met "Pusher" waar het uiteraard ook een afstemmen is tussen de vocals van Josh, zijn gitaar en de ritme sectie. Deze twee nummers samen met "When I Get Mine" zijn ook terug te vinden op het album "Over Your Head" uit 2015.

Het concert brengt ook 2 uitgesponnen instrumentals met als eerste het Tin Pan Alley bluesje " Penance" dat gevolgd wordt door "Triple J Hoedown". De gitaar intro op "Thge Middle" brengt enige soul in het optreden alvorens af te sluiten met de shuffle "Where ‘s My Baby ".

tracks:

01 How Long
02 Pusher
03 The Way You Do
04 Letting You Go
05 When I Get Mine
06 Penance
07 Triple J Hoedown
08 The Middle
09 Where ‘s My Baby

musicians:

Josh Smith
Travis Carlton
Gary Novak