© Rootsville.eu

Josh Teskey & Ash Grunwald (Aus)
tiltle: Push The Blues Away
music: Blues
release date: 2020
label: Ivy League Records
info artist: Josh Teskey & Ash Grunwald


© Rootsville 2020


De formidabele muzikale combinatie van Josh Teskey en Ash Grunwald zorgt voor een geweldige schijf. Luxueus in de eenvoudige geneugten van het klassieke bluesgeluid, begint dit album met ‘Low Down Dog’, een verleidelijk soulvol nummer. Pittige mondharmonica en een indringende, langzame gitaarriff begeleiden het hele nummer.

‘Hungry Heart’, geschreven door Teskey als een liefdesbrief en ‘Part Two’ van zijn nummer Push the Blues Away, kunnen zo rond een kampvuur worden gezongen. ‘Thinking ‘Bout Myself’ is gevuld is met bluesachtige angst, het wordt aangevuld door de lichte vervorming in de gitaar van Grunwald en wordt voortgestuwd door back-to-basics percussief klappen en opwindende mondharmonica.
‘Push the Blues Away’ is weer een geweldig nummer op de plaat, een zachter nummer, maar zeker niet minder gepassioneerd.

De twee artiesten werken zo goed samen vanwege het enorme wederzijdse respect en de waardering die ze voor elkaar hebben. De invloed van klassieke Amerikaanse blues is duidelijk in Grunwalds nummer ‘It Rained’. Het wanhopig trage tempo voert je door het lied, als een rivier die zich een weg baant door de stad.‘Something with Feel’ is misschien wel het hoogtepunt van het album, met daarin de beste stukjes blues - aanstekelijk pakkende riffs, brutale teksten en levendige vocalen die het nummer met kleur vullen. Het volgende nummer, ‘Preachin ’Blues’, is een cover van de klassieke bluesmelodie van Son House, en mannekes, Teskey en Grunwald zijn op hun best. Er is iets spiritueels aan de manier waarop ze spelen. Het laatste nummer is het nummer dat het hele project een kickstart gaf, een cover van ‘The Sky is Crying’.

‘Push the Blues Away’ is een elektrische samenwerking tussen twee fantastische Australische bluesartiesten. Voortbouwend op de traditie van de vele artiesten die voor hen kwamen, hebben ze hun muziek doordrenkt met pittige gitaar en veel soul. Top !

Tracks:

1.Low Down Dog
2.Hungry Heart
3.Thinking 'Bout Myself
4.Push the Blues Away
5.It Rained
6.Something with Feel
7.Preachin' Blues
8.The Sky Is Crying